To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Jak podnieść drugi rząd siedzeń?

cfc - 17-05-2009, 02:27
Temat postu: [3.2 DID] Jak podnieść drugi rząd siedzeń?
Witam, może ktoś wie jak to odblokować? Ta szersza część tylnego siedzenia nie chce pozwolić postawić się (na sztorc, do przodu). Procedura normalna: kładę oparcie, łapię za tylną część i nic. Najgorsze, że kompletnie nia ma jak się zabrać do tych zatrzasków.
Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Mighn - 17-05-2009, 15:23

w II są takie dwie tasiemki z tyłu na dole foteli, mocno ciągniesz i podnosisz - może w III jest podobnie??
cfc - 19-05-2009, 09:42

Nie :( . W trójce kładziesz oparcie na siedzisko, a następnie łapiesz za tył i podnosisz. I właśnie ta druga część operacji nie ma ochoty pozwolić się zrobić.

Pozdrawiam
m

Anonymous - 19-05-2009, 10:40

Witam. Mam to samo , ale wyczaiłem ,że w momencie kiedy kładziesz oparcie ( ale jeszcze przed całkowitym położeniem na siedzisko ) podnosisz siedzisko - najczęściej skutkuje . Próbuj . Pozdrawiam .
jamilano - 19-05-2009, 16:52
Temat postu: siedzisko
Witam,
Widze że to jakis feler dotyczący wielu PajeroIII . Mam to samo. Tylko czasem zadziała ten mechanizm i to tylko w sposób opisany przez mojego przedmówcę.

Pozdrawiam

asaasa - 22-05-2009, 10:29

przy zawiasie bocznym fotela - jak się rozchyli gumki maskujęce zawias widać linkę - potrafi zeskoczyć z mocowania - założyć na miejsce - haczyk (miejsce można zobaczyć na drugim fotelu)i działa :lol: (przynajmniej u mnie)
slawas1 - 22-05-2009, 10:30

mam to samo :D
eys28 - 23-05-2009, 12:07

ja także ostatnio walczyłem żeby zlożyc podwójna kanape :mrgreen:
cfc - 24-05-2009, 23:35

Dzięki wielkie, patent z podnoszeniem zanim całkiem położy się oparcie, działa :) .

Pozdrawiam
m

joebar - 11-07-2009, 16:58

butyński napisał/a:
Witam. Mam to samo , ale wyczaiłem ,że w momencie kiedy kładziesz oparcie ( ale jeszcze przed całkowitym położeniem na siedzisko ) podnosisz siedzisko - najczęściej skutkuje . Próbuj . Pozdrawiam .

U mnie jest identycznie. Chociaż minęło trochę czasu zanim wpadłem na ten sposób. :lol:

maczu70 - 27-04-2011, 16:58

Asaasa miał racje. Miałem to samo i nie pomagał patent z podnoszeniem zanim się całkowicie położy oparcie, ale włożyłem linkę w swoje gniazdo i wszystko jest O.K.