To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [ALL] Colt CJO z 96r. - parę pytań

Anonymous - 30-07-2006, 16:35
Temat postu: [ALL] Colt CJO z 96r. - parę pytań
Witam!
Niedawno nabyłem 10 letniego Colta w związku z czym postanowiłem dolączyć do zacnego grona Mitsumaniaków tego forum.
Podczas dotychczasowej ekspolatacji (tydzień) nasunęło mi się kilka pytań:
-Wskażnik poziomu paliwa - czy powinien opaść po wyłączneniu silnika i wyciągnięciu kluczyka? Przed pierwszym tankowaniem do pełna wydawało mi się że tak było - ale że jeżdziłem z paroma litrami w baku mogo mi sie tylko wydawać. Po tankowaniu do pełna już nie opada - zostaje tam gdzie znajduje się w trakcie jazdy.
- Do czego słuzą luźne wtyczki pod przednimi fotelami? Obstawiam wyjscie do podgrzewania foteli montowanye standardowo nawet jesli dany model takich foteli nie miał. Mam rację?
- Kontrolki na desce rozdzielczej - Po prawej stronie zegarów - długie światła, otwarte drzwi i pasy (która nie działa BTW). Na dole zegarów - olej, akumulator, silnik, ABS, ręczny, SRS.
Po srodku widzę zarys kontrolki która jeszcze się nie paliła - ma kształt litery L o ile dobrze zauważyłem - co ona wskazuje? Obstawiam jeszcze ze z prawej strony jest rezerwa paliwa - przy ilu lmniej wiecej litrach powinna sie zapalic? Czy są jeszcze inne kontrolki których nie wymieniłem?
Z góry dzięki za zaspokojenie mojej ciekawości.
pozdrawiam

Hubeeert - 30-07-2006, 16:51

lukamar napisał/a:
Wskażnik poziomu paliwa(...)
normalne Mitsu tak mają.
lukamar napisał/a:
Do czego słuzą luźne wtyczki(...) Mam rację?

Masz
Co do reszty - poczekaj chwilę zaraz ktoś dopowie resztę

Anonymous - 30-07-2006, 19:48

Rezerwa jest dosc spora, okolo 10l.
Co do wskazowki poziomu paliwa to ja sam juz nie wiem.Do tej pory nigdy nie opadala po wylaczeniu zaplonu.Stala sztywno na swoim miejscu :wink: ,ale po ostatniej modyfikacji wskazowek gdy je zalozylem po nowemu to za kazdym razem po zalaczeniu wskazowka rosnie do miejsca wskazania poziomu paliwa, po wylaczeniu zaplonu opada.Mitsu to fajne autka :mrgreen:

Anonymous - 02-08-2006, 23:24
Temat postu: Re: Colt CJO z 96r. - parę pytań
lukamar napisał/a:
Witam!
Po srodku widzę zarys kontrolki która jeszcze się nie paliła - ma kształt litery L o ile dobrze zauważyłem - co ona wskazuje? Obstawiam jeszcze ze z prawej strony jest rezerwa paliwa

Na srodku jest jeszcze pomaranczowa kontrolka od swiatel przeciwmgiwlnych... a na koncu po prawej rezerwa paliwa - tak jak mowisz;)

Anonymous - 03-08-2006, 09:25

Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi. Rezerwa paliwa łaskawie mnie oświeciła wczoraj, także jedną z zagadek Misiu rozwiązał sam. Bałem się, że nie działa ale okazało się że faktycznie w baku było jeszcze koło 10l. Zaskoczyło mnie to powiem szczerze bo okazało się ze po przejechaniu 650km (70% trasa 30% miasto) spalanie wyszło ok. 6,3l/100 km. Jak dla mnie to niezły wynik - co prawda nie szaleje z obrotami, ale emeryten party też nie urządzam. Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że kupiłem słuszne auto...:)
Pozdrawiam

Anonymous - 03-08-2006, 11:16

No to jest takie OBV. (obviously)
Marcin-Krak - 06-09-2006, 21:33

lukamar napisał/a:
Wskażnik poziomu paliwa - czy powinien opaść po wyłączneniu silnika i wyciągnięciu kluczyka? Przed pierwszym tankowaniem do pełna wydawało mi się że tak było - ale że jeżdziłem z paroma litrami w baku mogo mi sie tylko wydawać. Po tankowaniu do pełna już nie opada - zostaje tam gdzie znajduje się w trakcie jazdy.

U mnie zostaje tam, gdzie znajdowała się w trakcie jazdy.Więc wszystko jest ok.

Anonymous - 30-01-2007, 21:31

Tak te wtyczki pod fotelami sa od ogrzewania foteli. Mam takiego nietypowego Colta CJO ze skorzana tapicerka i podgrzewanymi fotelami, ktorych podgrzewanie jest podlaczone pod takie wlasnie wtyczki.