To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer a policja

$iwy - 21-05-2009, 00:26
Temat postu: Lancer a policja
Zauważyłem że odkąd jestem posiadaczem nowego Lancera - częściej jestem zatrzymywany przez policję. Jeżdzę dość dynamicznie ale bezpiecznie - podobnie jak moim poprzednim punto, jednak wcześniej zatrzymań było sporo mniej. Już dwa razy mój Lancer "występował w roli gwiazdy" w filmie z nieoznakowanego auta. Co prawda "wyszedłem trochę poza ramy przepisów" :wink: ale inni użytkownicy drogi też nie byli święci. Kosztowało mnie to trochę pieniędzy i punktów. Chyba wygląd tego auta prowokuje "niebieskich" do działania. Wy też tak macie ?
obeer - 21-05-2009, 00:45
Temat postu: Re: Lancer a policja
$iwy napisał/a:
Wy też tak macie ?

Tia, w niedzielę oberwałem 8pkt i 300PLN za 150kmh na trasie gdzie było 100kmh, dzięki uprzejmości policjantów w Fiacie Bravo z kamerą ;P

Hubeeert - 21-05-2009, 00:57

Prosiłbym jednak bez szczegółów tzn - prędkośc i wysokość mandatu jest Wasza sprawą - tu tego nie pochwalamy a więc.... ;-)

Współczuję tak czy inaczej - macie rozpoznawalne auto, które na dodatek jest łudząco dla niewprawnego oka podobne do EVO lub EVO ;-)

Pozdrawiam

mazin - 21-05-2009, 01:37

A mnie o dziwo jeszcze nie "zahaczyli", choć święty nie jestem. W poprzednich samochodach częściej mi się to zdarzało, w lancerze jeszcze nie, nawet się nad tym zastanawiałem ostatnio. Moje miasto rozkopane ostatnio, nie widać ich nawet na rogatkach, ale na trasie ze trzy razy spotkałem tylko. Może nie mają pieniędzy na paliwo do radiowozów? ;-)
poziomka - 21-05-2009, 08:24

ujmę to tak - od kiedy jestem posiadaczem Lancera - już nie muszę pokazywać na co mnie stać i jeżdżę zdecydowanie spokojniej - przecież to przyjemność jechać takim autem

btw do mnie przemawia reklama - "lepiej 15 minut później niż 15 lat wcześniej "

życzę szerokiej drogi :lol:

roobku - 21-05-2009, 08:24

no mi misie we wtorek zabrały dowodzik za ciemne szybki w aucie, po zatrzymaniu pierwsze co powiedzieli: "bardzo nam sie Pana autko podoba ale z szybkami to Pan przesadził" :)
gzesiolek - 21-05-2009, 08:40

poziomka, popieram w kazdym slowie...
Anonymous - 21-05-2009, 08:41

Hmm.. Ja tam w sumie jezdze jak jezdze moze +10-20km/h szybciej niz poprzednim autem.
I mnie nie zatrzymuja.....

ale to pewnie przez CB ;-)

Byc moze cos jest w wizualizacji, i pewnie maja dosc ogladania starych golfow i passatow
i jak widza nowe fajne autko to chetnie obejrza z bliska.

Pozdr
AK

Anonymous - 21-05-2009, 08:45

roobku napisał/a:
no mi misie we wtorek zabrały dowodzik za ciemne szybki w aucie, po zatrzymaniu pierwsze co powiedzieli: "bardzo nam sie Pana autko podoba ale z szybkami to Pan przesadził" :)

No i co teraz? Jakie jest dalsze postepowanie?

Cezarito - 21-05-2009, 09:10

Węgiel
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15
czytaj od strony drugiej, szóstego postu.

gulgulq - 21-05-2009, 09:38

hmm... ja bym obstawiał kolor :) autka..
srebny rzuca się w oczy - jak miałem srebna carismę to tez co chwile mnie trzepali a teraz przy niebieskiej wcale -a jeżdze tak samo :)

filippoz - 21-05-2009, 09:46

poziomka napisał/a:
ujmę to tak - od kiedy jestem posiadaczem Lancera - już nie muszę pokazywać na co mnie stać i jeżdżę zdecydowanie spokojniej - przecież to przyjemność jechać takim autem
to po 1

poziomka napisał/a:
btw do mnie przemawia reklama - "lepiej 15 minut później niż 15 lat wcześniej "
to po 2gie

ja bym dorzucił jeszcze tekst, który usłyszałem od Ojca kolegi, z którym jeździłem w klubie: Ci co mieli pierwszeństwo też leżą na cmentarzu!. Mocne ale prawdziwe, czasami warto wolniej ruszyć ze skrzyżowania bo ludzie przeskakują na czerwonym albo nie respektują znaków pionowych o poziomych nie wspominając, mam na myśli np ustąp pierwszeństwa.

Ja dwa tygodnie temu zostałem zatrzymany za prędkość spiesząc się na 2gą połowę półfinału UEFA :lol: :lol: :lol: dostałem łagodny wymiar kary 8) a i policjanci byli dla ludzi - o co czasami trudno. Zwróciłem także uwagę jednemu że podczas zatrzymywania po zmierzchu powinien mieć kamizelkę odblaskową bo bym go przejechał - dosłownie - nie zauważyłem go, dopiero jak przejeżdżałem obok niego coś machał czerwoną latarką, mój pasażer też stróża prawa nie zauważył. Facet był w tym ich czarnym "kombinezonie" z miniaturową nalepką POLICJA :roll:

Szerokich autostrad do 140km/h na EURO2012 :lol:

pamar - 21-05-2009, 09:55

To jest kwestia ciekawości ludzkiej, coś innego przyciąga jak magnez, moje żółte Poldki parę razy kontrolowane były tylko za kolor a białe....za rudą :mrgreen:
A i kierowcy ciekawie reagują na kolory, mam takie ulubione miejsce na 11 z Polanicy do Wambierzyc jest tam mały parking za zakrętem :wink: dla odpoczynku zatrzymuję się tam i ustawiam Cari przodem do drogi........wiecie jaki ubaw :biggrin:

Anonymous - 21-05-2009, 10:26

[quote="filippoz

ja bym dorzucił jeszcze tekst, który usłyszałem od Ojca kolegi, z którym jeździłem w klubie: Ci co mieli pierwszeństwo też leżą na cmentarzu!.[/quote]

Ja staram sie stosowac dwie zasady:

1. Jezdzij tak jakby kazdy inny na drodze chcial Cie zabic.
2. (inna wersja cytowanego tekstu). Cmentarze sa pelne ludzi ktorzy mieli pierwszenstwo.

Ale te zasady glownie wyksztalcily mi sie jezdzac jednosladem..

Pozdr
AK

mazin - 21-05-2009, 10:29

pamar11 napisał/a:
zatrzymuję się tam i ustawiam Cari przodem do drogi........wiecie jaki ubaw :biggrin:

No to nie zdziw się jak Ci ktoś kiedyś machnie biały pasek z boku ;-)