To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - Światła mijania i długie

slonix - 21-05-2009, 00:49
Temat postu: Światła mijania i długie
Mam problem ze światłami mijania i długimi. Jeszcze do niedawna wyglądało to tak, że światła mijania czasem zapalały się od razu, innym razem zapalały dopiero po przejechaniu kilkuset metrów. Teraz nie zapalają się w ogóle. Długie tak samo. Nawet kontrolka od długich się już nie zapala. Pozycyjne świecą OK. Wszystkie żarówki także są sprawne. Może ktoś wie co mogło się stać albo jak to szybko zdiagnozować? Mam miernik, tylko co dalej?:]
Postremus - 21-05-2009, 07:25

Posprawdzaj kable... możliwe, iż coś Ci nie łączy. U mnie w Oplu Astra przy skręcie w lewo zapalały się długie nie zawsze ale zapalały przyczyna zwarcie.

1.Posprawdzaj przewody.
2. Udaj sie do elektryka ;)

Krzyzak - 21-05-2009, 08:02

a jak z ladowaniem? - alternator sprawny?
Postremus - 21-05-2009, 09:37

Sądzę, że alternator ładuję gdyby tak nie było juz by go nie odpalił przecież ;)
Krzyzak - 21-05-2009, 11:53

ja 300 km przejechalem w ten sposob - szczotki sie skonczyly...
autko dowiozlo mnie do domu
pod koniec wylaczylo dmuchawe, radio i swiatla - byle tylko silnik dzialal
mysle, ze pewne anomalie ladowania moga miec wplyw - choc 99% to jakis brak styku

slonix - 23-05-2009, 18:37

Właśnie jestem w trakcie sprawdzania. Żeby było ciekawiej, zauważyłem, że klakson też przestał działać. Alternator sprawny, ładowanie jest.
Postremus - 23-05-2009, 23:31

slonix, nadszedł czas sprawdzenia kabelków ^^ posprawdzaj i powiedz czy widać czy, któryś jest upalony.
slonix - 27-05-2009, 18:28

Problem okazał się błahy - brak styku w kostce łączącej kabelki:) Dzięki za wasze wypowiedzi.