To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.9TD] Problem z lakierem

mitring - 24-05-2009, 17:35
Temat postu: [Cari 1.9TD] Problem z lakierem
Witam mitsumaniaków/czki :)

co zrobić, czego użyć do zabezpieczenie miejsca gdzie zszedł lakier i robi się już nalot, nie rdza ale taki lekki nalot.

Nie jest to poważne, było tak od samego początku, po zimie dopiero wyszło jak była wilgoć, sól etc.

Problem jest na tyle od drzwi kierowcy, prawdopodobnie uszczelka się przykleiła i oderwała troszkę lakieru, choć nie mam pewności to są moje domysły, albo od mocnego zamykania drzwi jak to dzieci wkurzone jeździły z dziadkiem :P

Zastanawiam się czy iść do lakiernika (500zł mi poleci :( ) czy lepiej coś samemu zrobić, znaczy coś kupić na allegro czy w sklepie z motoryzacją, lakiernictwem.

Może dziś podeśle fotki jak to wygląda bo nie chce mi się teraz schodzić do auta.

Pozdrawiam
Piotrek :)

ZEROSUPER - 24-05-2009, 20:25

Jeżeli nie jest to element zewnętrzny "na widoku" to papier ścierny i jedziesz do golutkiej blachy tak aby ani grama rdzy nie zostało na to malujesz farbą podkładową antykorozyjną i na to lakier z puszki dobrany pod kolor.

Jeśli rzuca się w oczy ten element, to tak samo do gołej blachy wyrównać szpachlą, wyszlifować, antykorozyjny podkład i na to lakier u lakiernika miejscowo z kropelkowym rozpuszczalnikiem, da się idealnie zgubić miejsce malowania :)

Koszt 1 - 100zł
Koszt 2 - 200zł

mitring - 24-05-2009, 20:44

wielkie dzięki nie jest to widoczne znaczy widac jak otworzy sie drzwi ale to mnie rybka :)
dzięki wielkie :]

pozdrawiam
Piotrek

cherminator - 24-05-2009, 22:48

ZEROSUPER napisał/a:
lakier z puszki dobrany pod kolor.

pod maską masz kod fabryczny Lakieru, TU
ja w sklepie motoryzacyjnym podałem i mi sprowadzili na życzenie. odnowiłem lusterka bo mi myjka wysokociśnieniowa zdarła. oczywiście podkład, lakier metalic, i na to 3 warstwy bezbarwnego jak mi kolega lakiernik poradził. pojechałem później na myjkę i za chiny nie chciało odlecieć, widać bezbarwny dużo daje..:)

jeździsz na myjki wysokociśnieniowe? nie pomalowałeś bezbarwnym? tego skutki :?
TU

Uwex - 25-05-2009, 08:43

mitring - zobacz tutaj
brałem od niego lakier do Saxo - wszystko OK . Ma też gościu praktycznie wszystko co do lakierowania czy poprawek potrzeba .