To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.6] ELEKTRYKA - podświetlanie wskażników

16298 - 24-05-2009, 18:48
Temat postu: [MSS 1.6] ELEKTRYKA - podświetlanie wskażników
Jakiego typu żaróweczki można zastosować do podświetlania wskażników na konsoli . Oczywiście mam na myśli jakieś zamienniki. Czy te podświetlające prędkościomierz są takie same jak podświetlające regulację nawiewu ? Chciałbym najpierw je kupić a póżniej dopiero brać się za rozbieranie konsoli.
PS. Nie wiem dlaczego w ciągu jednego dnia padły 3 żarówki.

kazek7518 - 24-05-2009, 21:33

do podswietlenia zegarów podchodzą żarówki typu R5 ja zalożyłem zamienniki ledowe jest ich 8 sztuk dają fajny efekt. w konsoli niewiem na stówe bo nierozbieralem ale podobno są takie same
16298 - 25-05-2009, 21:53

Wielkie dzięki . Zamienniki diodowe rzeczywiście dają ciekawy efekt.
Anonymous - 02-06-2009, 13:35

Czy to są LED'y R5/T5 z oprawą czy bez?
MarcinStar - 01-07-2009, 22:50

Hej
Mam pytanko, czy ktoś z Was pomógłby mi znaleźć używany (lub nowy - ale jeden, a nie dwa jak z musu w firmie InterCars) halogen prawy, rocznik 2001, ale to jest nietypowy, raczej z rocznika 1999, tzn. o przekroju okrągłym w ramce o kształcie lekkiego rombu (jeśli niezrozumiałe służę fotką). Za cholerę nie można dostać tego typu halogenu!
Będę bardzo wdzięczny!

xjacobs - 02-07-2009, 01:30

polecam allegro.pl :)
MarcinStar - 02-07-2009, 10:59

dzięki za podpowiedź, ale to zerowa pomoc, bo na allegro to ja od dawna szukam, ale tam mają tylko ten jeden typ (do nowszych modeli), który właśnie nie pasuje do mojego MMSa.
Czekam na następne podpowiedzi

jewiurz - 02-07-2009, 11:55

Takie?
http://www.allegro.pl/ite...n_halogeny.html
http://www.allegro.pl/ite...ce_star_98.html

:mrgreen:

MarcinStar - 03-07-2009, 09:32

Big dzięki za pomoc, na prawdę to doceniam :)
niestety, to nie te :(
mój MSS został wyposażony w halogeny chyba z roczników 1999 (tak przypuszczam)
a skąd to wiem, z mobile.eu, jeden z modeli z roku 1999 ma takie same halogeny (właśnie te nietypowe) !niestety, jako nowicjusz na forum nie umiem jeszcze dodawać linków; MSS, o którym mówiłem, jest na stronie 92 (z 828), 1.8 GDI, kolor zielony, ogłoszenie zamieściła firma Autoeck z Magdeburga (podaje, jeśli ktoś chciałby sobie obejrzeć to auto z tymi nietypowymi halogenami).
A zatem problem pozostaje nadal. Oczywiście mogę założyć zamiast halogenów zaślepki, ale jaki to będzie efekt np. przy sprzedaży, jeśli będę oferował auto o mocy ok 135 KM (z dodatkowym chipem) bez halogenów? :|
Jeszcze raz dzięki za pomoc i z góry ewent. za następne podpowiedzi
pozdrawiam serdecznie

jewiurz - 03-07-2009, 10:14

Faktycznie nietypowe, ale kiedys widzialem takie cos na allegro ale bez obudowy (sama lampa)
Wrzucam zdjecie, moze ktos gdzies trafi i da znać :)

Zawsze mozesz zamontowac standardowe halogeny jakie sa na allegro chyba beda pasować :idea:

MarcinStar - 03-07-2009, 14:08

właśnie z tym pasowaniem nie wiadomo
ale może masz rację może trzeba sie dowiedziec w serwisie MITS.
w każdym razie dzieki :)