To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [3G 00-04 ] Koszt lakierowania perłą

cinek1111 - 24-05-2009, 18:59
Temat postu: [3G 00-04 ] Koszt lakierowania perłą
Witam mam nastepujace pytanie, jakie sa cenniki za malowanie lakierem perłowym?
Mam wgnieciony prawy boki lekko chwycone drzwi kolor to dokładnie kremowa perła.
Czy jakis lakiernik podejmie sie tego? czy zostaje mi ASO?

miro87 - 24-05-2009, 19:27

ja w swoim Colcie też mam perłę.
Normalne ceny w porządnych warsztatach lakierniczych to ok. 500pln za element (np. drzwi).
Oczywiście, że są tańsze, ale najlepiej wtedy poradzić się kogoś kto w takim warsztacie robił swoje auto.

Myślę, że każdy lakiernik Ci to zrobi, nie szukaj najtaniej bo często nie idzie to w parze z jakością :)

Pozdrawiam

cinek1111 - 25-05-2009, 09:50

Dzieki za odpowiedz.
Prawdopodobnie pójdzie w serwis.
Bardzo zalezy mi azeby ten samochód wygladał tak jak poprzednio czyli bezbłednie, naprawde w tym kolorze kabrio wygladał śliczie.
Pzdr

miro87 - 25-05-2009, 09:57

jak znajdziesz dobrego lakiernika to nie będzie śladu po usterce :)
zrobisz jak uważasz, daj znać jak wyszło :)
pzdr.

Angel - 06-06-2009, 16:43

dobry lakiernik poradzi sobie tak, ze nie bedzie śladu bo perłe mozna cieniować. koszt samego lakieru to ok. 25 - 28 zł za setke. Najlepiej dobierac w punktach prowadzacych sprzedaz Max Mayer, Spies Hecker/Helios. to sa bardzo dobre lakiery do spraw naprawczych

[ Dodano: 06-06-2009, 16:51 ]
pamietaj,ze lakiernicy w serwisach nie zawsze najlepiej rozwiaza Twoj problem!! dobra sprawa znalezc lakiernika dobrego(wczesniej widzac jego prace np. na aucie znajomego) i dokonac zakupu lakieru w serwisie. lakier bedzie wtedy drozszy ale cala usluga wyjdzie taniej i moze nawet lepiej niz w aso

Krueger - 27-07-2009, 00:26

Znam b. dobrego lakiernika, robiłem u niego moje 3g właśnie w perle, tanio i dobrze, wygląda git ale nie wiem czy Ci pasuje - koło Sokołowa Podlaskiego.

ASO to masakra - biorą za element nawet jak niewiele jest do roboty, a jakość wcale nie jest gwarantowana.