To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - 1.6 Dolot powietrza

Anonymous - 28-05-2009, 14:52
Temat postu: 1.6 Dolot powietrza
Witam kupiłem ost colta 1.6 (oczywiście CJ0) i zastanawia mnie co to za dziwo siedzi zaraz za airboxem (za filtrem powietrza) jest taka blaszana siatka czy coś i wogóle dolot za filtrem jakiś mały jest. CO TO TAKIEGO. mam colta 1.3 (też CJ0) już dłuższy czas ale on nie ma takiego czegoś tylko normalny przelot za filtrem aż do przepustnicy. I jeszcze jedno poza konkursem, odkręciłem ten kapsel na chłodnicy wody (na którym pisze żeby nie odkręcać na gorącym silniku) czy coś się stało można to sobie tak o odkręcać czy zapowietrzyłem coś??
londolut - 28-05-2009, 15:05

dzidzia_ns napisał/a:
zastanawia mnie co to za dziwo siedzi zaraz za airboxem (za filtrem powietrza) jest taka blaszana siatka
Przepływomierz.
dzidzia_ns napisał/a:
odkręciłem ten kapsel na chłodnicy wody (na którym pisze żeby nie odkręcać na gorącym silniku) czy coś się stało można to sobie tak o odkręcać czy zapowietrzyłem coś??
Ostrzeżenie o 'nieodkręcaniu na gorącym' służy tylko temu, żebyś się nie poparzył. Nic nie zapowietrzyłeś.
vtec - 29-05-2009, 17:43

i z tym poparzeniem chodzi o to ze jak odkrecisz na cieplym - to wystrzal wrzatku gotowy :)