Forum ogólne - Kraków, giełda, gość chce kupić złoma od ręki...
Anonymous - 31-05-2009, 12:04 Temat postu: Kraków, giełda, gość chce kupić złoma od ręki... Panowie mam takie pytanie. Byłem z kumplem na giełdzie w Krakowie jego VW Golfem 2. Jest to kompletny złom, po kilku stłuczkach, rdza, ledwo to jeździ. Tablice ma rzeszowskie.
I wsiadamy do samochodu chcąc odjechać a tu podchodzi gościu i mówi że bierze to auto od ręki i pyta ile chcemy za niego. Kumpel z chęcią by sprzedał trupka, ale...
Wydaje mi się to mocno podejrzane. Czy wiecie może o jakiś tego typu przekrętach? Czy może nie maa się czego obawiać. Jak uważacie?
gulgulq - 31-05-2009, 12:18
hmm.. może płaca sie kupić i sprzdawać na części
albo tzw. przeszczep czyli potrzebne numery i papiery
ale jak masz umowę kupna-sprzedaży plus rejestrujesz ja na drugi dzień w Wydziale Komunikacji nie powinno byc problemów w razie czego...
Chooper - 31-05-2009, 12:59
swistak81, skoro nie było związanie z Cari, to czemu było w cari-ogólne ??? i na przyszłośc bez tworzenia topicu x3 poproszę
a co do tematu.
Trzeba w takiej sytuacji szybko wyrejestrowywać auto i na umowie pisać oprócz daty Godzinę sprzedaży auta, bo niejednokrotnie sie zdarza, że krótko po sprzedaży auto bierze udział w zdarzeniu drogowym, albo jest widziane w miejscu popełnienia przestępstwa.
|
|
|