Chcę Kupić L200 - Wasza opinia
łysy - 31-05-2009, 20:30 Temat postu: Wasza opinia Witam szacowne grono Mitsumaniaków.
Planuję zakup pickupa 4x4 pięcioosobowego.
Zainteresowało mnie to ogłoszenie:
l200 2002 rok.
Proszę o Wasze opinie na temat tego modelu i jeśli to możliwe to tego egzemplarza.
Być może członkiem forum jest właściciel lub ktoś kto miał styczność z tym autem.
Gdzie w Szczecinie można rzetelnie sprawdzić takie autko przed zakupem?
Pozdrawiam.
iruszaks - 08-06-2009, 19:45
Witaj!
To autko dość długo "stoi" w internecie. Ja też się nim interesowałem, oglądał je w moim imieniu kolega, ale stwierdził że jego stan jest kiepski. Więc ja go nie polecam.
łysy - 09-06-2009, 20:30
Witam.
Dzięki Kolego za informację - zaoszczędziłeś mi 6 stów za szczegółową diagnostykę w ASO.
Zakup pickupa planuję za mniej więcej miesiąc a moi faworyci to: ELka, Navara, Hilux i RAM.
Prawdopodobnie zdecyduję się na to co znajdę w okolicy Szczecina - a wybór nie powala na kolana niestety .
Pozdrawiam.
griszaa - 09-06-2009, 21:56
nie no nie przesadzaj ... jak ja szukałem Swojej eLki to wiekszość ciekawych egzemplarzy było właśnie nad morzem ...
łysy - 25-06-2009, 20:53
Witam ponownie.
Poszukiwań pickupa ciąg dalszy.
Dzisiaj zaliczyłem oględziny tej eLżbiety:
http://otomoto.pl/mitsubi...a-C8961847.html
Wynik-> OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM.
A szczegółowo to było tak:
- na pierwszy rzut oka auto BARDZO zaniedbane: całe porysowane i poobijane, brak lewego halogenu (prawdopodobnie leży gdzieś w domu), jak na 5-cio letnie auto tragedia, właściciel zostawił otwarte okno na noc i cały fotel był przesiąkniety wodą - to wiele mówi o tym co to auto zdążyło przejść,
- wizyta w warsztacie (zwykłym ale naprawdę solidnym) a tam:
- wybity przedni krzyżak i drobne luzy na tylnym,
- wycieki oleju z silnika - na pewno spod pokrywy zaworów (fakt drobnostka, ale czy skądś jeszcze nie wiadomo),
- uszkodzony przegub prawego koła - bije strasznie podczas jazdy przy włączony 4x4,
- dziura w tłumiku środkowym,
- olej silnikowy jak smoła - właściciel nie jest w stanie określić kiedy był wymieniany olej czy rozrząd,
- migająca kontrolka napędu 4x4
- "spocona" rura intercooler - turbina,
- luzy na łożyskach kół przednich - ponoć można wyregulować,
- zdarty bieżnik po wewnętrznej z przodu,
- kierownica nie patrzy na wprost (geometria),
- i najciekawsze na koniec - skrzynia biegów prawdopodobnie na wykończeniu - na luzie przy włączony silniku słychać naprawdę głośne chrobotanie jakby zębatka haczyła o zębatkę, które ustaje po wciśnięciu sprzęgła - tu mechanik nie był w stanie określić na 100% co to jest bez rozbierania skrzyni, ale to chrobotanie i zgrzytanie nic dobrego nie wróży.
Ja podziękowałem i szukam dalej, bo ten egzemplarz to typowa skarbonka.
Może komuś to pomoże nie wywalić kupy kasy w błoto (dokładnie 42 500).
Pozdrawiam.
griszaa - 25-06-2009, 22:41
auto na zdjęciach prezentuje się super ... dlatego warto kupować po oględzinach i przede wszystkim nie w nocy
powodzenia w dalszym poszukiwaniu
łysy - 05-07-2009, 22:43
Witam ponownie.
eLka z linku wyżej schudła już o 3 tysiące - chyba brakuje łosi w okolicy .
Jeśli opuści jeszcze jakieś 5-7 tys. można się zacząć zastanawiać.
A ja Panowie i Panie (mam nadzieje, że jakieś tu zaglądają ) zakupiłem właśnie Navarkę (a właściwie Pickupa D22) z 2001 w pełnej elektryce i stanie technicznym i wizualnym znacznie lepszym niż ten nieszczęsny Mitsu.
A zatem dziękuję Wam za gościnę, będę się żegnał i życzę Wszystkim Mitsumaniakom bezawaryjnej i bezkolizyjnej jazdy.
Pozdrawiam.
Ł.
Anonymous - 06-07-2009, 07:20
łysy, jeszcze tu wrócisz... prędzej czy później, ale wrócisz
Ale mimo wszystko gratuluję wyboru
romero - 06-07-2009, 08:17
łysy napisał/a: | Witam ponownie.
zakupiłem właśnie Navarkę
Ł. |
Chłopaku coś Ty zrobił ,coś Ty zrobił
HugoOrmo - 06-07-2009, 20:36
nie ma znaczenia czy mitsu czy navara (D22), wazne, ze z przed epoki plastiku, delikatnego lakieru, wrazliwosci na rope gorsza niz ta stosowana w Le Mans itp itd...
pozdro i milej zabawy
griszaa - 07-07-2009, 05:23
fajne autko no ale to nie mitsu ... miłej zabawy w terenie:)
łysy - 08-07-2009, 23:39
Witam.
bartek2800 napisał/a: | łysy, jeszcze tu wrócisz... prędzej czy później, ale wrócisz
(...) |
Jasne, że wrócę
romero napisał/a: | Chłopaku coś Ty zrobił ,coś Ty zrobił |
Ach... No cóż. Szukałem prawie 2 m-ce i dopiero to autko spełniało wszystkie wymagania: odległość, stan techn., wyposażenie, cena, kolor , a ja po prostu potrzebowałem pilnie autka do firmy.
HugoOrmo napisał/a: | nie ma znaczenia czy mitsu czy navara (D22), wazne, ze z przed epoki plastiku, delikatnego lakieru, wrazliwosci na rope gorsza niz ta stosowana w Le Mans itp itd...
pozdro i milej zabawy |
griszaa napisał/a: | fajne autko no ale to nie mitsu ... miłej zabawy w terenie:) |
Dzięki chłopaki za słowa otuchy
Jeśli nie macie nic przeciwko, to w weekend, jak znajdę trochę czasu, podepnę jakąś fotkę.
Mam nadzieję, że pomiędzy Mitsumaniakami a Nysoholikami nie ma jakiś strasznych wojen, w końcu jedno i drugie to super autko.
Fakt, eLka jest ładniejsza - to mogę ocenić sam, natomiast Nysa ponoć trochę bardziej praktyczna (czyt. większa) - tak piszą i mówią w różnych testach i rankingach .
Uff, na dzisiaj starczy...
Pozdrawiam wszystkich fanów najbardziej praktycznych 4-ech kółek na tym Boskim padole .
|
|
|