To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] "Nowe fotele" z SRS

matfiej - 02-06-2009, 22:58
Temat postu: [Cari 1.6] "Nowe fotele" z SRS
Kupiłem "Nowe, używane" fotele z SRS, w starych ich nie miałem więc chciałem podłączyć w nowych.
Odłączyłem akumulator, podłączyłem kabelki żółty z fotela do żółtego z pod fotela. Włączyłem akumulator, przekręciłem kluczyk i miga mi lampka od SRS (wcześniej, przed wymianą foteli działała prawidłowo, tzn. gasła po paru sekundach). Więc odłączyłem akumulator i rozłączyłem kable od SRS foteli. Po ponownym podłączeniu akumulatora i włączeniu stacyjki wszystko jest ok., tzn SRS gaśnie po paru sekundach.
Czy coś jeszcze trzeba podłączyć aby SRS w fotelach działały prawidłowo? No chyba, że są uszkodzone poduszki, ale fotele są w znakomitym stanie więc wydaje mi się, że są dobre.

Szukałem tego tematu na forum ale nic nie znalazłem w tej sprawie. Jeśli było już coś to proszę o linka.

Pozdrawiam.

Chooper - 02-06-2009, 23:06

1. upewnij sie, że w fotelach NA pewno są poduszki a nie zaślepki z ew. rezystorem
2. porównaj model swojej centralki SRS z modelem z 4 pp (podpowiedź. Napisz do dwóch sprzedawców z allegro z rozbitkami, które mają 4 pp. i zapytaj o model centralki.

Anonymous - 02-06-2009, 23:24

Musi byc inny sterownik srs (ten w tunelu). Zamiana sterownika jest p&p. Jesli jestes zainteresowany to mam taki sterownik (4xpp) tylko z bledem (odpalil jedna poduche podczas wypadku) i trzeba podobno usunac z pamieci ten incydent :) Tak przynjamniej mi powiedzial jeden elektryk.
jurekkraków - 03-06-2009, 14:32

Kolego sprawdż dokładnie czy nie popełniłeś błędu a mianowicie ja w swojej cari mam srs w fotelach a pod przednimi fotelami mam jeszcze wolne żółte wiązki ,które ponoś służą do foteli podgrzewanych i mają w sumie chyba takie same wtyczki/ nigdy nie przyglądałem sie z bliska/.