To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Ustawienie głośnosci radia

Multi - 03-06-2009, 20:50
Temat postu: Ustawienie głośnosci radia
Koledzy i kolezanki, mam pytanko dotyczace radia.

Mam to lekko uszkodzone radio (ciszej, glosniej, przerywa, raz mono, raz stereo), ale nie mam sie kiedy wybrac do ASO, mam jednak pytanie dotyczace ustawienia glosnosci radia:

Jak macie ustawiona glosnosc podczas jazdy - tak normalnie - tzn chodzi mi o wartosc na wyswietlaczu.

Ja mam tak miedzy 25-28, powylaczane wszystkie dodatkowe funkcje (typu: dostosowywanie glosnosci do predkosci itp.).

Konkretnie chodzi mi o to czy tez tak dosc wysoko macie, tzn przy np 10-15 to ledwo co slychac, na pewno nie podczas jazdy.

Pozdrawiam,
Multi

Trik - 03-06-2009, 21:20

ja najczęściej mam 20-23, przy 28 to silnika w czasie jazdy po miesćnie już nie słyszę :mrgreen: a na trasę wystarczy22-24.
mazin - 03-06-2009, 21:38
Temat postu: Re: Ustawienie głośnosci radia
Multi napisał/a:
Koledzy i kolezanki, mam pytanko dotyczace radia.

Mam to lekko uszkodzone radio (ciszej, glosniej, przerywa, raz mono, raz stereo), ale nie mam sie kiedy wybrac do ASO, mam jednak pytanie dotyczace ustawienia glosnosci radia:

Jak macie ustawiona glosnosc podczas jazdy - tak normalnie - tzn chodzi mi o wartosc na wyswietlaczu.

Ja mam tak miedzy 25-28, powylaczane wszystkie dodatkowe funkcje (typu: dostosowywanie glosnosci do predkosci itp.).

Konkretnie chodzi mi o to czy tez tak dosc wysoko macie, tzn przy np 10-15 to ledwo co slychac, na pewno nie podczas jazdy.

Pozdrawiam,
Multi

Radio (słuchanie audycji) to w okolicach 20-tki, muzy słucham koło 30-tki. A czasem głośniej :-)

gzesiolek - 03-06-2009, 22:24

Ja u siebie
15-20 postoj i korek
20-25 normalna jazda - normalna glosnosc radyjka
25-30 dynamiczna jazda przy dynamicznej muzyce ;)

el_diablo - 04-06-2009, 07:44

18-22 jak jeżdżę z żoną ;)
22-28 jak jeżdżę sam
powyżej 28 głośniki zaczynają brzęczeć

mazin - 04-06-2009, 08:20

el_diablo napisał/a:
18-22 jak jeżdżę z żoną ;)
22-28 jak jeżdżę sam
powyżej 28 głośniki zaczynają brzęczeć

Ooo,to dziwne, u mnie brzęczy prawy tył -ale tylko przy bass na 6 i od głośności 36. Tył ściszyłem (mam tam podpięty, ale bez wyłączania tylnych głośników) wzmak i do niego subwoofer - i teraz nic nie brzęczy nawet na "max volume" - z przodu zaś dołożyłem tweetery - i moim zdaniem audio brzmi całkiem nieźle, naprawdę. Ale czy z tego wynika, że każdy lancer jest inny (z innych podzespołów?) albo mają taki rozstrzał w jakości elementów?

Trik - 04-06-2009, 09:58

Weź jeszcze pod uwagę indywidualnie preferowane ustawienia użytkownika, najczęściej zależne od stanu słuchu. Nie odbieramy dżwięków tak samo wszyscy. Takie różnice rzędu 4-5 jednostek na skali nie oznaczają że sprzęt jest do :butthead:
Dodajmy do tego aspekt kontaktu ze światem zewnętrznym w czasie jazdy. Osobiście wolę słyszeć co sie dzieje za mną, niz tylko widzieć od czasu do czasu w lusterku wstecznym. Tak samo z samochodem. Nie wszystko co dzieje się z samochodem da się odebrać poprzez wibracje, niektóre usterki można początkowo rozpoznać po dźwięku :biggrin: