To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - MSW '99 GDI+alarm

mario_09 - 07-06-2009, 13:20
Temat postu: MSW '99 GDI+alarm
Witam
Wczoraj wziąłem się za montaż alarmu w Miśku. Problem powstał w momencie poszukiwań miejsca skąd można by podebrać "informację" z krańcówek. Ma ktoś jakąś wiedzę gdzie trzeba się podpiąć z alarmem aby reagował na otwarcie drzwi i klapy bagażnika?
Będę chciał jeszcze zrobić domykanie szyb. Gdzieś widziałem wątek o tym, że komuś się udało, ale nie mogę znaleźć.
Proszę o sugestie.

Owczar - 08-06-2009, 11:04

Ja bym wziął sygnał z kontrolki otwarcia drzwi lub kabelka od podświetlenia kabiny. Oczywiście mowa o kabelku który zapala światło po otwarciu.
mario_09 - 09-06-2009, 06:31

Z kontrolki odpada, nie chcę rozbierać połowy dechy żeby dostać się do licznika, przyszedł mi pomysł, że może spróbuję z lampki w drzwiach oświetlającej wejście do auta. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Owczar - 09-06-2009, 10:29

Tak, ale wtedy będziesz miał tylko sygnał otwarcia jednych drzwi...
tomekduck - 29-06-2009, 10:20

Ja miałem ten sam problem przy montażu alarmu. Poświęciłem parę godzin z miernikiem i się udało. Podłączasz się do bezpieczników w kabinie(pod nogami kierowcy). A dokładniej to bym musiał zajrzeć bo alarm montowałem 2 lata temu a pamięć zawodzi.... ;-) )). Jak byś był zainteresowany to daj znać na maila tomekduck@wp.pl . To rozbiorę plastiki i zdjęcie zrobię...