Chcę Kupić Pajero - [sport] przymierzam sie do tego montero proszę o opnie
Anonymous - 08-06-2009, 16:45 Temat postu: [sport] przymierzam sie do tego montero proszę o opnie W witam postanowiłem zamienić mojego gala na te oto montero http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7944869
w zwiazku z tym mam kilka pytań mianowicie jak wygląda sprawa ekspluatacji takiego autka, czym się różni montero od pajero czy tylko nazwą,kontrolka "chek engine soon" co ile tyś sie zapala, jak wyglada spalanie w mieście takiej 3 litrowej V6, i proszę ogolnie o opine może coś wypatrzycie w tym oto autku
watcher79 - 14-06-2009, 00:06
Witaj
Sam niedawno sprzedałem Galanta i stałem przed podobnym dylematem.
Z podstawowych różnic to Pajero ma konstrukcję samonośną a Montero jest na ramie.
Wpływa to na komfort jazdy na co dzien, po mieście czy w trasę na korzyść Pajero.
Poza tym Pajero ma skrzynię SuperSelect i można jeździć 4x4 po czarnym (międzyosiowy mechanizm różnicowy z możliwością blokady)
Montero ma EasySelect czyli przednią oś dołączaną na sztywno czyli 4x4 włączasz tylko na śliskim.
zbyszekm2 - 14-06-2009, 07:19 Temat postu: Re: [sport] przymierzam sie do tego montero proszę o opnie
chriz napisał/a: | czym się różni montero od pajero czy tylko nazwą,kontrolka "chek engine soon" co ile tyś sie zapala |
Montero to nazwa Pajero w USA tak jak np, Shogun w Anglii. Montero niczym nie różni się od pajero.
Oczywiście amerykańskie wersję mogą różnic się wyposażeniem.
[ Dodano: 14-06-2009, 07:24 ]
[quote="watcher79"
Z podstawowych różnic to Pajero ma konstrukcję samonośną a Montero jest na ramie.[/quote]
Montero na ramie czyli w europie to nazywa się Pajero Sport i tez jest na ramie.
I są diametralne różnice między Pajero Sport (Montero Sport w USA) a Pajero Montero w USA)
Przede wszystkim konstrukcja, Sport to stara bardzo konstrukcja z roku 89, a Pajero to konstrukcja z 99 roku.
|
|
|