To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Najszybsze auto wg Guinnessa zasilane gazem

Anonymous - 08-06-2009, 23:20
Temat postu: Najszybsze auto wg Guinnessa zasilane gazem
Az dziw ze nikt tu na forum nie wspomnial o tym newsie, a przeciez jest tu sporo aut zasilanych cyklonem:
http://moto.onet.pl/15604...kul.html?node=2

btw biogaz rozni sie czyms od zwyklego gazu?

krzychu - 08-06-2009, 23:21
Temat postu: Re: Najszybsze auto wg Guinnessa zasilane gazem
arturro napisał/a:
biogaz

A to nie jest metan czasem?

Anonymous - 09-06-2009, 05:45

krzychu napisał/a:
A to nie jest metan czasem?

~60% metan, ~30% CO2 a reszta siarkowodór i inne zapaszki. Powstaje z fermentacji odpadów organicznych - ścieków, krowiego łajna itp. Po jakichś dodatkowych zabiegach daje się stosować w instalacjach CNG.

Krzyzak - 09-06-2009, 07:28

przeczytalem poczatek i juz mi sie nie chcialo - jak reszta, jest tak profesjonalna jak:

"Biogaz charakteryzuje się liczbą oktanową pomiędzy 120 a 140, co oznacza więcej energii do napędzania silnika"

totalna bzdura - ma sie tak jak dlugosc penisa mlynarza do szybkosci obracania sie lopat wiatraka...

Anonymous - 09-06-2009, 07:42

Darek czyścisz mi monitor.............. :lol: :lol: :lol: Twoje porównania rozbijają :lol: :lol:
Anonymous - 09-06-2009, 09:56

MITSUBISHI_GT napisał/a:
Oczywiście serwis zrobił geometrie i twierdził że jest wszystko ok, ale samochód jak ściągał w prawo, tak dalej ściąga.

niech zmieni opony,
no i przypomne ze tu nie rozmawiamy o audi, a o autach napedzanych alternatywnym paliwem bijacym rekord predkosci doprowadzajacym do smiechu swoja liczba oktanow przekladajaca sie na moc silnika - darka i dm17 i mnie ogolnie :)

Anonymous - 09-06-2009, 10:55

Myślę że jakbym pojechal na takiej mieszance to też pobiłbym rekord prędkości :lol:
Uważam że wszelkie alternatywne paliwa będą ulepszane z czasem a z drugiej strony silniki będa do nich coraz bardziej przystosowane co pozwoli na polepszenie osiągów i pracy samego silnika.

Krzyzak - 09-06-2009, 11:20

a ja mysle, ze nie - dopoki nie wyczerpia sie swiatowe zapasy ropy...
ale warto popierac alternatywy - chociazby po to, by arabowie nie czuli sie bezpiecznie i zbyt pewnie, jako glowni posiadacze jedynej na swiecie energii do napedzania aut...