To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Poduszka Amortyyzatora

rosoll - 10-06-2009, 13:38
Temat postu: Poduszka Amortyyzatora
Witam. Ostatnio jak podnosiłem cari na lewarku zauważyłem że spadł mi przedni amortyzator z kielicha w dół. Nie zastanawiając się podjechałem do mechanika, aby zdiagnozował problem. Wyszło, że górna poduszka amora to złom i trzeba ją wymienić. Znalazłem gościa co ma bardzo dobre używki , tylko że na lewą stronę. I moje zapytanie brzmi: Czy jedna lewa, będzie pasować na prawą. Czy jest między nimi jakaś różnica. Bo jak się rozglądałem po nówkach to różnicy nie ma. Wolę sie jednak zapytać i upewnić. :P
kubas - 10-06-2009, 20:05

Jeśli pod pojęciem - poduszka amortyzatora - chodzi Ci o kopułę i kielich to nie ma różnicy czy prawa czy lewa. Ja w swoim DiD będę wymieniał je w przyszłym tygodniu. Części kupiłem używane od GDI'ka (obydwie poduchy wyjęte z samochodów z lewej strony). Pozdr
marecki338 - 11-06-2009, 21:43

witam. cari do liftu miału łożyska amortyzatora z łżyskie zlanym na stałe w poduche. po lifcie zmienil ze można zmienać same łożyska. poduszka kosztuje w serwisie 260-300zł (zależy od serwisu) zamiennik dostępny lecz tu ciekawostka drorzszy od orginału. nie ma różnicy lewa czy prawa strona . nr katalogowy MR130519 cena z faktury 260 zł. to jest poduszka do cari przed liftem . mam swoja wyjętą z fury awaryjnie może być . delikatnie puka.
rosoll - 15-06-2009, 23:05

kubas napisał/a:
Jeśli pod pojęciem - poduszka amortyzatora - chodzi Ci o kopułę i kielich to nie ma różnicy czy prawa czy lewa. Ja w swoim DiD będę wymieniał je w przyszłym tygodniu. Części kupiłem używane od GDI'ka (obydwie poduchy wyjęte z samochodów z lewej strony). Pozdr

dzięki :) gość tez przymierzał i mialeś racje :) pzdr :)

[ Dodano: 15-06-2009, 23:31 ]
marecki338 napisał/a:
witam. cari do liftu miału łożyska amortyzatora z łżyskie zlanym na stałe w poduche. po lifcie zmienil ze można zmienać same łożyska. poduszka kosztuje w serwisie 260-300zł (zależy od serwisu) zamiennik dostępny lecz tu ciekawostka drorzszy od orginału. nie ma różnicy lewa czy prawa strona . nr katalogowy MR130519 cena z faktury 260 zł.
hmm to trochę dużo zważywszy żę na forum był podobny temat o koszt tych poduszek i ktoś tam sprawdzał od volvo v40 i płacił 130 zł za sztuke :roll: a i u japaneze chyba te poduszki też coś 130 zł za sztuke :P
kubas - 17-06-2009, 10:45

rosoll polecam ten temat. Pozdrawiam