To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja Carisma 1.8 GDI 2000r - "Granat"

Jarastrn - 10-06-2009, 19:05
Temat postu: Moja Carisma 1.8 GDI 2000r - "Granat"
Mitsubishi Carisma 1.8 GDI z 2000 roku. Mam ją od 2 tygodni. Wcześniej jeździłem BMW E30 2.0. "Granata" kupiłem trochę przypadkowo, aczkolwiek nie w ciemno. Mój brat ma Carismę 1.6 16V z 1998 roku, korzystałem z jego opinii o marce, modelu i ... rezultat widać poniżej.
Wersja Comfort - klima, 4 airbagi, 4 elektryczne szyby, elektryczne lusterka, ABS, komputer pokładowy, alufelgi (2 komplety 15-calowe).
Planuję zmienić kiedyś koła na 16-calowe lub do 15-calowych dać szersze opony (może 205), ewentualnie dobrej klasy tłumik sportowy (Ulter, Remus). Ale to dalsza przyszłość...

helmansph - 10-06-2009, 20:58

Gratuluję dobrego zakupu no i życzę bezawaryjności i szerokości no i oczywiście zadowolenia z marki. :lol:
turek61 - 11-06-2009, 09:58

Prawie jak moja tylko ciemniejsza :wink:
Gratuluję i zadowolenia życzę :!:

Robson86 - 11-06-2009, 15:03

Jarastrn napisał/a:
Wcześniej jeździłem BMW E30 2.0. "Granata" kupiłem trochę przypadkowo, aczkolwiek nie w ciemno

i jaka roznica w prowadzeniu, silniku itd :?: :)
Gratuluje swietnego wyboru :) Silnik GDI to rewelacja, na pewno bedziesz zadowolony :)
Pozdroo

Jarastrn - 12-06-2009, 15:09

Prowadzi się inaczej, głównie przez przedni napęd. Jest zrywniejsza i dużo lżejsza (takie moje wrażenie; nie porównywałem wag). Zawieszenie działa też inaczej, jest głośniejsze i może delikatniejsze niż w BMce. W Bmce nawet kiedy jest coś do wymiany w zawieszeniu to jest to czasem trudno wyczuwalne. Mimo to jest bardzo trwałe.
Silnik w Cari bardzo łatwo wkręca się na obroty i czuje się sporą moc pod pedałem. Staram się jeździć ekonomicznie, ale czasem jak mam ochotę - to wiecie co !!

Anonymous - 14-06-2009, 10:19

No no Brat zakup fajny, auto ładne, ale nie tak jak moje :)

musimy się na sesje ustawić i zrobić pare fajnych ujęć naszych Cari