[XX-92]Galant E3xA i starsze - Silnik zgasł podczas jazdy
waldi-1 - 12-06-2009, 17:57 Temat postu: Silnik zgasł podczas jazdy własnie cos mi sie stało z galem, jechałem sobie drog± pomyslałem ze go troszke przegonie, cały czas tak jezdziłem wolno moze nagar jakis sie osadził. Więc ruszyłem delikatnie z 1 biegu, potem wbiłem 2 bieg, noga na gaz i ma maxa, obrotomierz doszedł do końcowych obrotów silnika , miałem własnie wrzucuć 3 bieg ale silnik nagle zgasł. Teraz stoi w garazu i nie chce zapalić, zabrałem sie do wymiany kompa ale to samo cisza, potem wymieniłem bezpiecznik w skrzynce pod maska i daklej nic . moje spostrzezenie to, niesłychać pompki paliwa oraz niema iskry, silnik nie zapala ani na pb ani na gazie, wiecie co jest? znacie odpowiedz na moje pytanie??
Krzyzak - 12-06-2009, 21:06
pasek rozrzadu pekl??? - zdjecie gornej obudowy to 3 srubki i bedziesz to wiedzial
waldi-1 - 12-06-2009, 21:21
własnie skończyłem z moim galem, okazało się ze spadła kostka z aparatu zapłonowego, szkoda tylko ze od razu nie zabrałem sie do aparatu. Mysle krzyżak ze jak by pękł pasek to na pewno co¶ bym słyszał , na pewno by cos trzasło , a tu tylko silnik zgasł,ciesze sie ze to tylko tak sie skończyło bo tyle co rozrz±d robiłem i zmieniałem głowice
|
|
|