Eclipse - Techniczne - czy do wersi 7 blot mozna wsadzić silnik od 6 blot
hcone - 15-06-2009, 15:47 Temat postu: czy do wersi 7 blot mozna wsadzić silnik od 6 blot witam mam problem bo chcem do mojego auta wsadzić nowy silnik z wersi 6 blot a posiadam wesje 7 blot pytam dlatago czy były by jakieś problemy czy bedzie pasował bez problemu prosze o pomoc czy warto kupic wesje 7 blot ????????????
Bartek - 15-06-2009, 15:51
Są drobne różnice w osprzęcie, co za tym idzie w wiązce przewodów, ale generalnie temat do ogarnięcia, o stopniu skomplikowania 1 w 10 stopniowej skali......
hcone - 15-06-2009, 15:55
ale jak w osprzecie chciał bym wiedzziec bo cos tam wiem tylko ze sie skszynia biegów rózniło czy to prawda
luki20j - 15-06-2009, 16:02
Wiązka i komputer powinny byc takie same, jedyna różnica to koło zamachowe montowane na 6 srub a w 7 bolt na siedem śrub, skrzynia powinna przypasować. Ogólnie nie jest to zbyt trudna operacja bo silniki na zewnątrz niemal w ogóle się nie różnią. 7 bolt jest teoretycznie gorszą konstrukcją, (teoretycznie bo zdania są podzielone) faktem jest iż częściej występuje w nich przypadłość zwana Crank Walk'iem, jak i nie posiadają natrysku oleju na denka tłoków
hcone - 15-06-2009, 17:09
czyli znaczy ze wezme zamontóje kompetny silnik ze skrzynia i moge jezdzić wszystko bedzie pasować tak ?????????????
Bartek - 15-06-2009, 17:11
luki20j, zapraszam do lektury forum..... coś wiesz, ale w niczym nie mogę się z Tobą zgodzić.....
Różnic jest masa, najłatwiej dostrzegalną jest ilość śrub na kole zamachowym
Zewnętrznie różnią się umiejscowieniem czujników położenia wału i wałka rozrządu
Natrysk na denka mają oba, tylko 7-bolt ma kretyńsko podłączony do magistrali olejowej
luki20j - 15-06-2009, 17:43
Bartek napisał/a: | Zewnętrznie różnią się umiejscowieniem czujników położenia wału i wałka rozrządu |
Jeśli chodzi o różnice w położeniu czujnika wałka rozrządu, czyli ego czujnika, którym ustawiamy zapłon, tak? TO w 7 bolcie jak jest on inaczej umiejscowiony niż w 6 bolcie? Bo może nie zauważyłem ale mam 6 bolta z 1g i złałozoną na niego głowice z 7 bolta z 1g.
Bartek - 15-06-2009, 17:59
W 7-bolt masz oba czujniki pod rozrządem - czujnik położenia wału na wale, wałka na wałku. Da się włożyć w głowicę 7-bolt osprzęt z 6-bolt (czyli czujnik na koniec wałka ssącego) w drugą stronę nie, poniewać głowica 7-bolt ma wypustki na czujnik, których brak w 6-bolt
hcone - 15-06-2009, 18:41
wielkie dzieki mitsu maniaki tylko jest taki problem ze silnika z 7 blot nie moge nigdzie dostac i znalałem silnik z 6 blot z 94 roku a ja własnie auto też mam z 94 roku i by mi lepiej pasowało wsadzić silnik z 6 blot mam nadzieje ze dam dusze dla mojego auta i znowu pojedzie co o tym sadzicie ???
Bartek - 15-06-2009, 18:52
hcone napisał/a: | 6 blot z 94 |
Coś takiego w przyrodzie nie występuje....
6-bolt produkowany był do końca 05.92, wszystykie późniejsze to 7-bolt
marekrybnik89 - 09-04-2010, 23:36
Witam a jak by to wygladało przy sytuacji odwrotnej??
w moim ecli mam 6bolt dorwałem 2 ecli tyle tylko ze z silnikiem 7 bolt duzo bedzie przy tym roboty?
|
|
|