To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - A jednak mimo kryzysu Mitsu sie rozwija

lukas1 - 17-06-2009, 15:13
Temat postu: A jednak mimo kryzysu Mitsu sie rozwija
W 2010 ma powastac crossover :lol: bardzo fajna sprawa ciekawa tylko cena

http://motoryzacja.interi...kliknij,2718436

A tu nagle Evo wyskoczylo z nowym silnikiem az strach pomyslec :twisted:

http://moto.onet.pl/12622...ie.html?node=27

Szkoda ze 1.8 Mivec nie dostal wiecej mocy( chodzi o cos tanszego od Ralliart)

KowaliK - 17-06-2009, 15:33

Z tym crossoverem to jakaś ściema, pewnie fotomontaż. No bo po co w ofercie Mitsu kolejny 'mały' :D pseudo terenowiec?
krolikkrol - 17-06-2009, 15:38

Niekoniecznie zauważ że na Dakarze właśnie był przerobiony lancer zamiast pajero.
jurekschroda - 17-06-2009, 16:04

Cytat:
Z tym crossoverem to jakaś ściema, pewnie fotomontaż. No bo po co w ofercie Mitsu kolejny 'mały' :D pseudo terenowiec?

Po to, żeby klient szukający crossovera nie odszedł z salonu Mitsu z kwitkiem. Chyba logiczne.
Nie każdemu potrzebny jest suv klasy Outlandera. Skoro jest zapotrzebowanie rynku na samochody takie jak nissan qashqai to dlaczego niby Mitsu miałoby ten segment odpuścić ?

I tak przecież obecnie Mitsu nie ma w ofercie zbyt wielu modeli - osobówki kończą się na Lancerze - a gdzie odpowiednik klasy średniej i wyższej ?

Bardzo dobrze, że będzie crossover. Jeśli chodzi o jego wygląd, będzie to raczej taki mały Outek, a nie ugrzeczniona wersja Racing Lancera, który startował w Dakarze.

Będzie może wyglądał podobnie do tego:
http://blogs.edmunds.com/.../MitsuCX750.jpg

Mnie się bardzo podoba.

lukas1 - 17-06-2009, 16:15

Mi tez sie to podoba, moze akurat za 2 lata sprzedam sportbacka i bede staral sie o cos takiego :finga:
poziomka - 21-06-2009, 23:55

Ciekawi mnie jak cenowo crossover będzie umieszczony - Sportback jest mistrzem w swojej klasie
Jackie - 22-06-2009, 21:22

KowaliK napisał/a:
Z tym crossoverem to jakaś ściema, pewnie fotomontaż.

Nie, to w zasadzie kwestia czasu, kiedy trafi na rynek.....USA. W Europie raczej go zabraknie niemniej paskudztwo poniżej:
jurekschroda napisał/a:
Będzie może wyglądał podobnie do tego:
http://blogs.edmunds.com/.../MitsuCX750.jpg

Wchodzi do produkcji coś koło września 2010. Widziałem tego maszkarona na prezentacji we Frankfurcie. Na żywo wygląda jeszcze gorzej.... I ma być niestety dostępny w Polsce.

Co do kryzysu - Miśki też go czują. Samą Polską nie stoją (bo tylko u nas jest taaaaaki wzrost sprzedaży :D ). Generalnie upadło parę fajnych projektów (w tym Lancer WRC...) choć oficjalnie mówi się o "przesunięciu" terminów realizacji. Przyznać natomiast należy, że jak na tak wielkiego producenta politykę obrali rozsądną. Ograniczyć inwestycje sportowe, marketingowe, wstrzymać produkcję w kilku fabrykach i przeczekać, ważne jest to, że nie zwalniają ludzi z fabryk (OK, dają im przymusowe urlopy ale to nie 20 000ludzi na bruku u Nissana) więc jak burza minie będą gotowi. Taką mam przynajmniej nadzieję.
Pozdrawiam

KowaliK - 22-06-2009, 22:39

Jackie napisał/a:
KowaliK napisał/a:
Z tym crossoverem to jakaś ściema, pewnie fotomontaż.

Nie, to w zasadzie kwestia czasu, kiedy trafi na rynek.....USA.

To pewnie konkurent dla nowej Imprezy, też jakaś tak crossoverowata z plastikami dokoła. Nie pamiętam nazwy, ale dobrze że u nas tego nie będzie. :P

tomekrvf - 22-06-2009, 22:45

Jackie napisał/a:
Widziałem tego maszkarona na prezentacji we Frankfurcie.

Eee, nie jest taki brzydki :)

Jackie - 23-06-2009, 09:21

tomekrvf napisał/a:

Istotnie, sformułowanie taki jest mało mówiące - jest POTWORNIE brzydki :D ;)
Pozdrawiam

Anonymous - 23-06-2009, 10:23

Prawie padłem ze śmiechu.
Pierwszy raz gdy pomyślałem, że to jest fake, a później gdy pomyślałem, że to może być prawda.
Niezły kaszalot.

gzesiolek - 23-06-2009, 10:46

E tam kwestia gustu... mi tez z tej fotki jakos do gustu nie przypadl, ale chcialbym zobaczyc calosc na zywo to sie wypowiem ;)
tomusn - 23-06-2009, 15:39

Jackie napisał/a:
tomekrvf napisał/a:

Istotnie, sformułowanie taki jest mało mówiące - jest POTWORNIE brzydki :D ;)
Pozdrawiam
a mi się podoba, szykuj rabat
Jackie - 23-06-2009, 21:23

tomusn napisał/a:
a mi się podoba, szykuj rabat

Masz moją całą marżę - będę się mógł pochwalić, że SPRZEDAŁEM :!: :!: :!: ;)
Pozdrawiam

Trik - 23-06-2009, 22:06

Jackie napisał/a:
Masz moją całą marżę - będę się mógł pochwalić, że SPRZEDAŁEM
a jakaś testówka już jest na zbyciu. Z małym przebiegiem rzecz jasna 8) :mrgreen: