[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - A jednak mimo kryzysu Mitsu sie rozwija
lukas1 - 17-06-2009, 15:13 Temat postu: A jednak mimo kryzysu Mitsu sie rozwija W 2010 ma powastac crossover bardzo fajna sprawa ciekawa tylko cena
http://motoryzacja.interi...kliknij,2718436
A tu nagle Evo wyskoczylo z nowym silnikiem az strach pomyslec
http://moto.onet.pl/12622...ie.html?node=27
Szkoda ze 1.8 Mivec nie dostal wiecej mocy( chodzi o cos tanszego od Ralliart)
KowaliK - 17-06-2009, 15:33
Z tym crossoverem to jakaś ściema, pewnie fotomontaż. No bo po co w ofercie Mitsu kolejny 'mały' pseudo terenowiec?
krolikkrol - 17-06-2009, 15:38
Niekoniecznie zauważ że na Dakarze właśnie był przerobiony lancer zamiast pajero.
jurekschroda - 17-06-2009, 16:04
Cytat: | Z tym crossoverem to jakaś ściema, pewnie fotomontaż. No bo po co w ofercie Mitsu kolejny 'mały' pseudo terenowiec? |
Po to, żeby klient szukający crossovera nie odszedł z salonu Mitsu z kwitkiem. Chyba logiczne.
Nie każdemu potrzebny jest suv klasy Outlandera. Skoro jest zapotrzebowanie rynku na samochody takie jak nissan qashqai to dlaczego niby Mitsu miałoby ten segment odpuścić ?
I tak przecież obecnie Mitsu nie ma w ofercie zbyt wielu modeli - osobówki kończą się na Lancerze - a gdzie odpowiednik klasy średniej i wyższej ?
Bardzo dobrze, że będzie crossover. Jeśli chodzi o jego wygląd, będzie to raczej taki mały Outek, a nie ugrzeczniona wersja Racing Lancera, który startował w Dakarze.
Będzie może wyglądał podobnie do tego:
http://blogs.edmunds.com/.../MitsuCX750.jpg
Mnie się bardzo podoba.
lukas1 - 17-06-2009, 16:15
Mi tez sie to podoba, moze akurat za 2 lata sprzedam sportbacka i bede staral sie o cos takiego
poziomka - 21-06-2009, 23:55
Ciekawi mnie jak cenowo crossover będzie umieszczony - Sportback jest mistrzem w swojej klasie
Jackie - 22-06-2009, 21:22
KowaliK napisał/a: | Z tym crossoverem to jakaś ściema, pewnie fotomontaż. |
Nie, to w zasadzie kwestia czasu, kiedy trafi na rynek.....USA. W Europie raczej go zabraknie niemniej paskudztwo poniżej:
Wchodzi do produkcji coś koło września 2010. Widziałem tego maszkarona na prezentacji we Frankfurcie. Na żywo wygląda jeszcze gorzej.... I ma być niestety dostępny w Polsce.
Co do kryzysu - Miśki też go czują. Samą Polską nie stoją (bo tylko u nas jest taaaaaki wzrost sprzedaży ). Generalnie upadło parę fajnych projektów (w tym Lancer WRC...) choć oficjalnie mówi się o "przesunięciu" terminów realizacji. Przyznać natomiast należy, że jak na tak wielkiego producenta politykę obrali rozsądną. Ograniczyć inwestycje sportowe, marketingowe, wstrzymać produkcję w kilku fabrykach i przeczekać, ważne jest to, że nie zwalniają ludzi z fabryk (OK, dają im przymusowe urlopy ale to nie 20 000ludzi na bruku u Nissana) więc jak burza minie będą gotowi. Taką mam przynajmniej nadzieję.
Pozdrawiam
KowaliK - 22-06-2009, 22:39
Jackie napisał/a: | KowaliK napisał/a: | Z tym crossoverem to jakaś ściema, pewnie fotomontaż. |
Nie, to w zasadzie kwestia czasu, kiedy trafi na rynek.....USA. |
To pewnie konkurent dla nowej Imprezy, też jakaś tak crossoverowata z plastikami dokoła. Nie pamiętam nazwy, ale dobrze że u nas tego nie będzie.
tomekrvf - 22-06-2009, 22:45
Jackie napisał/a: | Widziałem tego maszkarona na prezentacji we Frankfurcie. |
Eee, nie jest taki brzydki
Jackie - 23-06-2009, 09:21
tomekrvf napisał/a: | Eee, nie jest taki brzydki |
Istotnie, sformułowanie taki jest mało mówiące - jest POTWORNIE brzydki
Pozdrawiam
Anonymous - 23-06-2009, 10:23
Prawie padłem ze śmiechu.
Pierwszy raz gdy pomyślałem, że to jest fake, a później gdy pomyślałem, że to może być prawda.
Niezły kaszalot.
gzesiolek - 23-06-2009, 10:46
E tam kwestia gustu... mi tez z tej fotki jakos do gustu nie przypadl, ale chcialbym zobaczyc calosc na zywo to sie wypowiem
tomusn - 23-06-2009, 15:39
Jackie napisał/a: | tomekrvf napisał/a: | Eee, nie jest taki brzydki |
Istotnie, sformułowanie taki jest mało mówiące - jest POTWORNIE brzydki
Pozdrawiam | a mi się podoba, szykuj rabat
Jackie - 23-06-2009, 21:23
tomusn napisał/a: | a mi się podoba, szykuj rabat |
Masz moją całą marżę - będę się mógł pochwalić, że SPRZEDAŁEM
Pozdrawiam
Trik - 23-06-2009, 22:06
Jackie napisał/a: | Masz moją całą marżę - będę się mógł pochwalić, że SPRZEDAŁEM | a jakaś testówka już jest na zbyciu. Z małym przebiegiem rzecz jasna
|
|
|