Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Tempomat w 1G
Angel - 18-06-2009, 01:01 Temat postu: [1G 90-94] Tempomat w 1G nie wiem czy kupiłem wyeksploatowany złom, czy to normalne w tych autach, ale kolejny problem dotyka mnie i mojego auta. Mianowicie tempomat: po przekreceni przelacznika na pozucje "ON" powraca do polozenia pierwotnego i swieci w nim lampka ze został włączony. po czym rozpedzam auto do odpowiedniej predkosci i naciskam przycisk programowania, po czym kontrolka, ze jest on wlaczony gasnie i predkosc nie jest zapamietana. Bardzo rzadko zdazy sie ze tez zaswieci kontrolka na desce rozdzielczej w kolorze zielonym ale to tylko na sekunde. Czy ja nie moge dojsc do zasady działania tego tempomatu, bo probowałem juz chyba wszystkich sposobow, czy jest to kolejna rzecz w ktora bede musial wladowac kase w celu naprawy???
[ Dodano: 18-06-2009, 01:14 ]
przepraszam ze 3 razy wypuscilem jeden temat ale nie bylem pewny czy poszedl bo nat mi spowalnia dzisiaj
viader - 18-06-2009, 09:19
Musisz najpierw ustabilizować prędkość na kilka sekund, inaczej tempomat nie zaskoczy.
Ja mam inny problem, od jakiegoś czasu nie chce mi się zaświecać ta pomarańczowa lampka w dźwigni, więc i tempomat się nie załącza. Nie wiem czy to przełącznik zespolony padł czy może jakiś przekaźnik. Wcześniej tempomat działał bez problemu. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić?
zenek_bb - 18-06-2009, 22:56
odpowiedz do Angel: też tak miałem, spowodowane jest to brakiem dobrego styku na pedale sprzęgła bądź hamulca, widzisz, tempomat jest tak zrobiony że nie włączy się jeżeli któryś z tych dwóch pedałów jest wciśnięty (minimalnie, u mnie to około 3 mm wciśnięcia wystarczy) albo jak działa, wyłączy po naciśnięciu, pod pedałami są przyciski gdzieś, poszukaj. Sprubój to zrobić w ten sposób: podczas jazdy (powyżej 40 km/h) podnieś oba pedały hamulca i sprzęgła nogami od dołu, podnieś do góry i spróbuj włączyć tempomat.
Co do tego że masz tylko 2 nogi powiem tak: nie musisz naciskać pedału gazu, tempomat nie musi mieć ustabilizowanej prędkości żeby zaskoczyć, można mieć wciśnięty na maxa i właczyć i zadziała, tak samo jak sie rozpędzisz, puścisz gaz i będziesz hamować silnikiem i włączysz też zadziała, momentalnie zacznie utrzymywać prędkość jaką miał w momencie wciśnięcia przycisku. Spróbuj podnieść pedały i wtedy włączyć, jak zadziała puść je, jak sie wyłączy to na bank styki, jak nie i tak musisz je sprawdzic
odpowiedź do Viader: sprawdź bezpieczniki, najczęściej to ich wina, sprawdzaj pokolei miernikiem, szybciej i pewniej niż wyciąganie i na oko... na oko to hłop umar ;p
Angel - 19-06-2009, 00:16
dzieki bardzo za tak wyczerpujaca odpowiedz. sprobuje tej metody. pozdro
viader - 19-06-2009, 08:22
Dobra, a ktoś wie gdzie są przekaźniki/bezpieczniki od tempomatu?
Angel - 29-06-2009, 10:35
a jak to beda te styki pod pedalem sprzegła lub hamulca to jak zaradzic temu problemowi??
Anonymous - 29-08-2009, 16:24
włąśnie gdzie są bezpieczniki i przekaźniki od tempomatu?
zenek_bb - 29-08-2009, 21:28
w manualu jest oznaczone i pokazane gdzie są podzespoły tempomatu
Anonymous - 30-08-2009, 18:30
jeśli chodzi Ci o te manuale po angielsku to one mi nic nie mówią to znaczy wiem jaką wartość ma bezpiecznik ale nie gdzie on się znajduje a tym bardziej nie mam pojęcia gdzie mogę znaleźć jakiś przekaźnik od tempomatu przeglądałem te schematy z 10 razy i nic nie kapuje chyba nie nadaje się na elektronika
krzypolo - 15-06-2011, 15:05
Odsiezę temat :
w moim aucie ( plymouth laser 4g37) włącznik tempomatu jest przy kierownicy w włączniku zespolonym w dzwigni do wyciraczek i tak z boku naciska się przycisk do aktywowania tempomatu po uwczesnym załączeniu go przekręceniem dzwigni jak przekręce dzwignie zaświeca się lampka gotowości ale jakby lekko przygaszona a jak puszczę pokrętłło gaśnie i czyli nie mogę włączyć nawet w stan gotowości .....
zenek_bb napisał/a: | tempomat jest tak zrobiony że nie włączy się jeżeli któryś z tych dwóch pedałów jest wciśnięty (minimalnie, u mnie to około 3 mm wciśnięcia wystarczy) albo jak działa, wyłączy po naciśnięciu, | to tylko może sie nie załączyc cruise a w gotowosci powinien byc (pomarańczowa lampka na pokrętle ) .... więc u mnie napewno nie to ...
lombard - 15-06-2011, 18:35
Unieś przed próbą włączenia "tempomatu" pedały - u mnie po kilkunastu latach pedał się wyrobił nieco i opadł kilka milimetrów (czujnik odczytywał to jako wciśnięty pedał i tak jak u ciebie nie włączał tempomatu).
krzypolo - 17-06-2011, 21:52
lombard napisał/a: | Unieś przed próbą włączenia "tempomatu" pedały - u mnie po kilkunastu latach pedał się wyrobił nieco i opadł kilka milimetrów (czujnik odczytywał to jako wciśnięty pedał i tak jak u ciebie nie włączał tempomatu). |
Próbowałem i nic nie daje
jastrzabg1 - 27-06-2011, 16:53
panowie to czyli pierw jedziemy ze stala predkoscia przekrecamy tempomat a nastepnie programujemy? jaksli tak to jak sie to programuje ?
Juniooor - 27-06-2011, 18:09
Dajesz na "On" jedziesz w miare ze stałą prędkością i programujesz.
jastrzabg1 - 27-06-2011, 18:15
programuje sie wciskajac guzik na menetce az zaswieci sie kontrolka na blacie wiem juz przeczytalem na innym forum
|
|
|