To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] Migająca kontrolka w Galancie

rudi59 - 19-06-2009, 10:13
Temat postu: [E33A 2.0] Migająca kontrolka w Galancie
Witam,
Tak jak w temacie, po wymianie ECU, przy hamowaniu, miga mi pomarańczowa kontrolka(ostatnia). Od czego ona jest, co powinienem sprawdzić?

GoPf3r - 19-06-2009, 15:38

płyn chłodzący ;) nic innego :D :D:D nie wiem co masz wlane ja mialem borygo wlane i wystarczylo dolac 1 litr;)
Bartek - 19-06-2009, 16:03

Cytat:
płyn chłodzący ;) nic innego

Błąd......

coś innego - auto ma spryskiwacz reflektorów? - Jest ko kontrolka poziomu płynu. Trzeba dolać przy prawym reflektorze....

rudi59 - 19-06-2009, 17:10

Auto ma spryskiwacze reflektorów! Wczoraj jak jechałem to ich używałem i płyn się skończył :lol: Ale nie skojarzyłem tego faktu. Dzięki wielkie za pomoc, bo już myślałem, że coś poważniejszego :D
GoPf3r - 19-06-2009, 20:58

Bartek napisał/a:
Cytat:
płyn chłodzący ;) nic innego

Błąd......

coś innego - auto ma spryskiwacz reflektorów? - Jest ko kontrolka poziomu płynu. Trzeba dolać przy prawym reflektorze....

lol !! ja na pustym baku od spryskiwaczy jezdze 2 miechy i nic sie nie swieci !

lepiej dolej plynu chlodzacego do zbiorniczka ! dobrze rade !

Krzyzak - 19-06-2009, 21:23

GoPf3r napisał/a:
lol !! ja na pustym baku od spryskiwaczy jezdze 2 miechy i nic sie nie swieci !

a masz plywak w zbiorniku? nie kazdy byl w to wyposazony

Bartek - 19-06-2009, 23:37

GoPf3r, jeżdziłem E33 ze spryskiwaczem reflektorów jak Ty jeżdziłeś żelaźniakami po dywanie..... Dobrze wiem do czego służy ta kontrolka, dla ułatwiena dodam, że w Galancie z 1981 roku, w którym są nie tylko spryskiwacze, ale i wycieraczki reflektorów też jest taka kontrolka....

Jeszcze raz powtórzę: chodzi o spryskiwacz reflektorów - ma oddzielny zbiornik od spryskiwacza szyb, w miejscu niedostępnym (zakole), więc montują kontrolkę - zbiornik spryskiwacza szyb nigdy nie miał kontrolki.....

Jeszcze, żeby dodać smaku powiem, że żaden Galant do 2003 roku NIE posiada kontrolki poziomu płynu chłodzącego.....

rudi59 - 20-06-2009, 10:13

Dolałem płyn i problemu nie ma. Bartek dzięki za pomoc! Po 4 miesiącach jazdy miśkiem uświadomiłem sobie dopiero teraz jak mało o nim wiem :lol: Ale to pewnie dlatego, że wcześniej się nie psuł :D
GoPf3r - 21-06-2009, 13:46

Bartek napisał/a:
GoPf3r

Jeszcze, żeby dodać smaku powiem, że żaden Galant do 2003 roku NIE posiada kontrolki poziomu płynu chłodzącego.....

mi świeciła kontrolka dodałem płynu borygo i przestało ;)

deejay - 22-06-2009, 20:37

GoPf3r napisał/a:

GoPf3r ale ty bzdury wypisujesz i robisz mętlik w temacie :x miałem E33 i zjadłem zęby na tym aucie :wink: i potwierdzam uwagi Bartka

GoPf3r - 23-06-2009, 09:10

deejay napisał/a:
GoPf3r napisał/a:

GoPf3r ale ty bzdury wypisujesz i robisz mętlik w temacie :x miałem E33 i zjadłem żeby na tym aucie :wink: i potwierdzam uwagi Bartka

teraz to ja napisałem co ja zrobiłem jak mi świeciła kontrolka !

Bartek - 23-06-2009, 10:14

GoPf3r, czyli jeżeli masz spryskiwacze reflektorów, to spryskujesz je borygo ;) , bo E33 na prawdę NIE POSIADA kontrolki niskiego poziomu płynu chłodzącego ;)
GoPf3r - 24-06-2009, 09:35

hehehe ;) Mowie jak jest , nie mam po co kłamać bo niby po co a wiec co mowie bo tez ZJADŁEM ZĘBY NA TYM SAMOCHODZIE ! ! teraz jeżdżę bez płynu do spryskiwaczy świateł i nie świeci kontrolka a jak miałem alarmująco nisko borygo to świeciła ! sytuacja ta powtórzyła się 2 razy ,

ale obiecuje ze powrócę do tematu ! pozostawię zbiornik płynu spryskiwaczy świateł pusty

a sytuacja już od 4 miesięcy z borygo powtórzyła się 2 razy a wiec już chyba czas bo minęły czas prawie kolejne dwa;)

pozdrawiam wszystkich ;)

Krzyzak - 24-06-2009, 12:01

GoPf3r napisał/a:
ZJADŁEM ZĘBY NA TYM SAMOCHODZIE

my tez ;)
wierz mi - jak Bartek sie w czyms wypowiada, to tylko jesli ma 100% pewnosc, wiec przyjmijmy jego wersje

misio-1992 - 25-06-2009, 17:25

A może ktoś Ci zamienił zbiornik BORYGO z płynem do spryskiwaczy? Wszyscy na tym forum mają rację tylko ty nie masz więc może nastąpiła jakaś podmianka.