Carisma - Techniczne - [Cari 1.9 DID] Mocowanie spodniej osłony silnika
Anonymous - 19-06-2009, 10:43 Temat postu: [Cari 1.9 DID] Mocowanie spodniej osłony silnika Witam
Kupiłem sobie właśnie na allegro 3-częściową spodnią osłonę silnika. Nie mam niestety starych mocowań, a nie znalazłem nigdzie schematów na których by było narysowane jak wyglądają śrubki do mocowania osłon.
Potrzebuję przymocować 3 części osłony do karoserji oraz części lewą i prawą do części środkowej (tej przy zderzaku).
Proszę o jakieś fotki lub schematy z wyglądem i/lub ilością śrubek. Czy są one dostępne tylko w ASO czy da radę kupić gdzieś indziej?
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Arthus
Chooper - 19-06-2009, 16:02
a zwykłymi śrubami nie możesz dokręcić ??
SHARK1979 - 19-06-2009, 16:50
arthus napisał/a: | Kupiłem sobie właśnie na allegro 3-częściową spodnią osłonę silnika |
Ta osłona czasami nie jest mocowana na plastikowe wpinki a nie na śruby - u mnie tak jest, co do tego jak to złapać to nie masz kogoś od Cari by luknąć jak to wygląda
Anonymous - 19-06-2009, 18:38
Osłony są mocowane na plastikowe kołeczki rozporowe. O ile dobrze pamiętam to fi8. Ja u siebie 18GDI i w Space Starze 1.9 DID (osłony takie jak w Cari) Taty kupowałem tu:
http://www.romix.pl/index...id=19&Itemid=38
Oryginalnie są kołki rozporowe z wciskanym elementem rozpierającym (taki gwózdek) ja kupiłem takie ze śrubką. Przy zakładaniu osłon dobrze mieć wkrętarkę żeby ewentualnie któryś otworek rozwiercić. Przy nieoryginalnych osłonach nie wszystkie są zawsze idealnie spasowane.
SHARK1979 - 20-06-2009, 14:40
dask napisał/a: | Oryginalnie są kołki rozporowe z wciskanym elementem rozpierającym |
Właśnie o to mi chodziło, kilka razy to było u mnie demontowane to wiem
demeone - 20-06-2009, 16:27
Można na małe blachowkręty takie śrubki z mini wiertełkiem ale krótkie
kubas - 21-06-2009, 01:46
Osłony są montowane na plastikowych kołkach o średnicy 8 mm. Można je kupić w każdym większym sklepie motoryzacyjnym
Anonymous - 22-06-2009, 17:08
Dzięki wszystkim za pomoc, nie miałem możliwości zajrzeć pod inną Cari.
Pozdrawiam
Arthus
|
|
|