To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - klima

pepe1 - 20-06-2009, 08:18
Temat postu: klima
witam
Mam zamiar kupić space stara z 2001 i mam problem z włącznikiem klimy
właściciel twierdzi że jest i nabita i wszystko ok ale ja nie widzę na kokpicie przycisku włączenia klimy w innych wersjach płatek śniegu, jest tylko przycisk z samochodem z taką kreska i ogrzewanie tylnej szyby
czy może wie ktoś jak się ja włancza może inaczej jakimś innym przyciskiem bo nie chciałbym być nabity w bambuko z góry dzięki za podpowiedzi

raptor123 - 20-06-2009, 10:30

W moim włącznikiem klimy jest pokrętło od prędkości wentylatora
kazek42 - 20-06-2009, 17:40

W moim DID wciska się przycisk od regulacji naężenia nadmuchu powietrza (wtedy świeci czerwona kreska)
RAM - 20-06-2009, 20:40

kazek42 napisał/a:
W moim DID wciska się przycisk od regulacji naężenia nadmuchu powietrza (wtedy świeci czerwona kreska)

u mnie bardzej pomarańczowa ale mniejsza o to. i w gorący dzień sprawdzisz czy jest sprawna czy nie musi powiaĆ zimne powietrze
pozdrawiam

cns80 - 20-06-2009, 21:40

Włącznik klimy jest pod pokrętłami nawiewów. Jest to środkowy przycisk pomiędzy włącznikiem ogrzewania, a włącznikiem obiegu zamkniętego. Widać to na tym zdjęciu

Z tego co mi wiadomo nie było MSS bez klimy. Przycisk ten może się nie zaświecić nawet gdy go wciśniemy jeśli pokrętło nawiewów jest ustawione na "0".

xjacobs - 20-06-2009, 23:49

sorry cns80, ale w modelach z 2001, czyli przedliftowych konsola środkowa wygląda inaczej i z tego co widzę po allegro, to modele z zadeklarowaną przez sprzedawców klimą nie posiadaja takiego przycisku, jest za to coś (nie widze dokładnie co) na środkowym pokrętle :)
cns80 - 21-06-2009, 21:23

xjacobs napisał/a:
jest za to coś (nie widze dokładnie co) na środkowym pokrętle :)
Może się pokrętło wciska lub wyciąga tak jak w Oplu Corsie ogrzewanie szyby ?
xjacobs - 21-06-2009, 22:02

cns80 napisał/a:
xjacobs napisał/a:
jest za to coś (nie widze dokładnie co) na środkowym pokrętle :)
Może się pokrętło wciska lub wyciąga tak jak w Oplu Corsie ogrzewanie szyby ?
nie mam pojęcia, jest tutaj parę osób z przedlitowym miskiem, to niech się wypowiedzą :)
maniak30 - 21-06-2009, 22:18

dokładnie tak trzeba pokrętło wentylatora wcisnąć i klima buja :lol: