To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - jakieś dziwne stuuuuuki

yaro - 23-06-2009, 17:18
Temat postu: jakieś dziwne stuuuuuki
Witam drodzy użytkownicy naszych kochanych CBO:) załatwiałem dzis kilka sprawek swoim lancerkiem, pojechałem go wypucować, pogoda dopisuje więc polerka musi być, wyjeżdżam i? i stuka cosik...nasila się kiedy hamuje lekko, kiedy gwałtowniej nie słychać tego, moja strzała jest w automacie,nie dodawając zbytnio gazu jechałem 40-50 i stuki można było wyczuć, zdaje mi się że to na przodzie..pomożecie coś?
rosomak1983 - 23-06-2009, 19:59

Jesli przy powolnej jezdzie po nierównościach słyszysz stuki z przodu to prawdopodobnie łaczniki stabilizatora. Czyli najmniej kosztowna opcja. Zacznij od obejrzenia ich na kanale.
yaro - 23-06-2009, 20:24

usterka zlokalizowana:) nikt nawet by sie nie spodziewał, że mało nie zgubiłem przedniego prawego koła...ot takich mamy wulkanizatorów...ledwo jedna śruba łapała...
fret - 24-06-2009, 03:20

Również słyszę jakieś dziwne stukanie albo raczej skrzypienie z prawej strony z tyłu. Przede wszystkim na zakrętach, czasami kiedy zaliczę jakiś płytki dołek. Przy jeździe po prostej minimalnie ściąga mnie na prawo. Co to może być? Czy to amortyzator?
yaro - 24-06-2009, 16:47

oj tu przyczyn może być kilka...czytałem o takich usterkach..cofnij się wstecz na stronach forum CBO myśle że natrafisz na podone objawy...u mnie kaprysów ciąg dalszy..dzis poprostu znikła iskra..i tak sie doczłapałem na luzie prawie pod mój zaprzyjaźniony warsztat..niech chłopaki walczą z moją strzałką:)