To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Komputer ?

szpala85 - 09-08-2006, 12:40
Temat postu: Komputer ?
Witam jestem tu nowy 8) i prosze o rade bo mysle ze chlopaki sie znacie troche na cudnych maszynach typu Colt C50 8)

mam colta 1.3 GL z 91 roku (juz 2 lata) i kruca mam pytanie (może troche głupie :wink: ) czy w tym autku jest komputer ? :roll: bo za desce rozdzielczej jest kontrolka od silnika .... i juz sam nie wiem ... :roll: .... i jeszcze jedno czy moge wstawic elektryczne szyby do colta ? i od jakiego modelu beda pasowac ? (galanta,lancera....) ... bo na allegro sa te uniwersalne ale to lipa jest i wole oryginalne 8) pozdro 8)

josie - 09-08-2006, 12:45

To zależy czy masz gaźnik sterowany komputerowo czy podciśnieniami.
Pojawi się Bartek_nkm to Ci odpowie, on jest szpecem od 1,3 :wink:
Z szybami będziesz miał problem. Najlepiej wstawić od colta razem z boczkami i przyciskami, ale i tak trzebabędzie ciągnąć instalację, bo w 1,3 możliwe że nie masz nawet przejścia drzwi-słupek.
Ja zamontowałem podnośniki z tylnych drzwi lancera - po lekkiej przeróbce. Przyciski wsadziłem w zaślepkę pod radiem, niektórzy mają tam schowek.

tomusn - 09-08-2006, 12:57

kontrolkę komputera mają wszystkie, tak samo jak ABSu i poziomu płynu do spryskiwaczy, ale nie wszystko podłączone...
poczekaj na odpowiedź BartkaNKM ale najlepiej chyba robić ori elektrykę z boczkami np z rozbitego GTi lub Lancera
jak chcesz manuale - poszukaj tu - manuale, jak chcesz prospekty wyślij mi maila

szpala85 - 09-08-2006, 13:12

hmmm ..... z elektroniką nie bądzie problemu bo sam se poradze :) (juz troche w tym colcie porobilem centralny i różne pierdoly :wink: ) hmmm..... a tam kolo recznego chamulca jest taki kwadracik (jam mam dziure :D ) czy tam nie ma byc przypadkiem przycisków od sterowania szybami ? bo jak sie nie myle to kiedys widzialem wlasnie lancera z takimi przelącznikami ... czyli szyby od lancera beda pasowac do colta ? :| bo juz nie wiem :| co mam robic .... a moze kupic to na allegro :| ... kruca ale to pewnie sie zepsuje po jakims czasie :| .... ( bo ja sobie do tego colta dokladam różne drobiazgi z innych coltów tych lepszych modeli np . ostatnio sobie zegary z obrotomierzem walnolem , caly srodkowy plastik tam gdzie reczny wymienilem na taki ze schowkiem :wink: i takie różne inne ..)
Krzyzak - 09-08-2006, 14:19

w tym kwadraciku jest (w lepiej wyposażonych egz.) sterowanie elektrycznymi lusterkami
tomusn - 09-08-2006, 14:44

szpala85 napisał/a:
a tam kolo recznego chamulca jest taki kwadracik (jam mam dziure :D )
jak masz dziurę to powinien być pojemniczek na drobne, a w tych ze schowkiem to faktycznie sterowanie lusterkami
szpala85 - 10-08-2006, 00:22

tomusn napisał/a:
jak masz dziurę to powinien być pojemniczek na drobne, a w tych ze schowkiem to faktycznie sterowanie lusterkami

8) no to ta dziura jest od sterowania lusterkami 8) ale mysle ze dalo by sie przerobic ja na sterowanie szybami , bo lusterka elektryczne to mi ni potrzebne :wink: z deka , jak myslicie skąbinowac jakies same silniki lub silniki z szybami od jakiejs wypasionej wersji i by sie jakos to podlaczylo wszystko , w sumie wygodniej by bylo tam gdzie ta dziura , akurat 2 przelaczniki by sie zmiescily 8) ( by bylo szpanersko tak jak na tych amerykanskich filmach :lol: hehe) ale najpierw musze wyczaic czy da sie te silniki skabinowac i za jaka cene :)

Dzieki za manuale 8)

Hubeeert - 10-08-2006, 11:59

szpala85, poszukaj na allegro ori tapicerki z silniczkami do szyb. Ja kupiłęm swój zestaw za 250 zł razem z lusterkami i sterowaniem do nich :D
szpala85 - 10-08-2006, 15:39

Hubeeert napisał/a:
szpala85, poszukaj na allegro ori tapicerki z silniczkami do szyb. Ja kupiłęm swój zestaw za 250 zł razem z lusterkami i sterowaniem do nich :D
:shock: wszystko kupiles za 250 zł ... :shock: (tapicerke na drzwi + silniki do szyb + lusterka elektryczne + przełączniki ) ..... o kruca muwisz na allegro ... no paczylem sie ale nic nie znalazlem :| ... możesz mi podpowiedziec z jakiego auta wyciągneles te bajery ? (lancera ,galanta.....) i co pasowalo wszystko ..... ? :shock:
Hubeeert - 10-08-2006, 17:07

Wszystko z Colta C52A którego sprzedawca rozbierał na części. I najwyraźniej nie wiedział ile to może być warte.
szpala85 - 11-08-2006, 13:06

kruca 8) ale trafiles na okazje 8) tez musze poszkac po szrotach gdzies moze trafie na cosik interesujacego :wink: ,,, mam jeszcze jedno pytanko :mrgreen: gdzie w colcie jest komputer i czy wogole go mam ? :wink:
Hubeeert - 11-08-2006, 13:24

Masz komputer. Przy nogach pasażera na ściance koło zawiasów drzwi pod tapicerką.
szpala85 - 11-08-2006, 14:47

:shock: Sztoooo.... :shock: faktycznie 8) dzieki "Hubeeert" jestes normalnie wszechwiedzący 8) . Jade teraz na jakies szroty poszukac jakis Miskow rozwalonych , moze cosik znajde ciekawego :wink:
Hubeeert - 11-08-2006, 16:10

szpala85 napisał/a:
jestes normalnie wszechwiedzący

Nie jestem ale za to uważnie czytam forum ;-) Całe forum.

szpala85 - 13-09-2006, 00:21

http://video.tinypic.com/player.php?v=43gibo6

Witam !
Ostatnio stalem na swiatlach i chcialem od tak pobawic sie nawiewem :wink: patrzcie co mnie zaciekawilo :wink: (dodam ze jak uczylem komputer obrotow to nawiew byl wlaczony na 1 ) nie wiem czy to tak powinno byc ? czy jeszcze raz go uczyc ale tym razem wylaczyc nawiew ? co o tym myslicie ? 8)