Carisma - Techniczne - Filtr powietrza
Anonymous - 09-08-2006, 14:12 Temat postu: Filtr powietrza Witam,
Tym razem mam pytanie o wymiane filtru powietrza. Ogolnie wiem ze to nie jest zbyt skomplikowana czynnosc, ale czy w carismie 1.9TD z 97r. tez? Czy lepiej to zlecic mechaniorowi? I jakiego filtru użyc?
A tak na marginesie, to czytam sobie forum i zazdroszcze Wam wiedzy, chetnie sama bym cos porobila przy swoim autku, bo tak jak sie samemu sie je dopieszcza, to ma sie pewnosc co do zamontowanych czesci i wogole. Szukalam jakiejs ksiazki co carismy, zeby sobie chociaz poczytac, ale nic nie znalazlam. Dobrze ze mam was . Pozdrawiam.
Krzyzak - 09-08-2006, 14:14
książka? - http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3448 - proszę
Anonymous - 09-08-2006, 14:28
dzieki tej jeszcze nie mam
Anonymous - 09-08-2006, 22:36
Wymiana filtra to latwizna. Trzyma sie na czterech spinkach. Filtr jest po lewj stronie(jak stoisz przed autem) na dole. Max 5 min roboty A jak beda problemy to puscic oczko sasiadowi napewno pomoze
Anonymous - 11-08-2006, 13:35
super wiec sie zabieram dzieki bardzo dam znac jak mi sie uda ale jak mi sie nie uda to nie dam
akbi - 11-08-2006, 13:51
Koraliki napisał/a: | ale jak mi sie nie uda to |
... to skontaktuj się z którymś z trójmiejskich mitsumaniaków - na pewno Tobie chętnie pomogą
Fabjan - 19-11-2008, 14:44
To i ja się podepnę Dysponuje może ktoś zdjęciem gdzie ten filtr znajduje się w GDI z 2000 roku? Wcześniej miałem Hondę z 93 roku i wymiana tego to była dziecinada. Za silnikiem znajdowała się taka jajowata obudowa, którą się zdejmowało, wyjmowało stary i wkładało nowy filtr, który w zasadzie nie był przytwierdzany do niczego
Czy w Cari jest identycznie? Bo nie widzę niczego jajowatego pod maską
Okej! Wszedłem na allegro, wpisałem "filtr powietrza obudowa" i już wiem jak to wygląda I mam to bodaj z prawej strony. Ale pytanie pozostaje. Czy wymiana tego filtra jest z tych "inaczej niż dobrze tego się nie da zamontować" czy jednak trzeba przy wymianie na coś zwrócić uwagę?
Student - 19-11-2008, 14:54
Wymiana prosta, na nic nie trzeba zwracać uwagi , no może aby wybrać odkurzaczem piach który może być na spodzie obudowy.
Kupić dobry filtr.
Fabjan - 19-11-2008, 15:03
Student napisał/a: |
Kupić dobry filtr. |
Dzięki za info! Jakiś może godny polecenia?
delux - 19-11-2008, 15:22
ja mam filtron i będę zakładał za chwilę. wygląda tanio na maksa
|
|
|