To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Coś Szumi w tylnim zawieszeniu

wojdre - 27-06-2009, 18:11
Temat postu: [CAxA] Coś Szumi w tylnim zawieszeniu
Mam pytanko przy prędkości 50-60 km coś zaczyna szumieć albo stukać(sam nie jestem pewnie ) w tylnym lewym kole , a przy większych prędkościach hałas się zwiększa, a czasami go nie ma. Co to może być ? Proszę o radę dzięki z góry.
Anonymous - 27-06-2009, 18:21

Moim zdaniem lozysko ma juz dosc.
wojdre - 27-06-2009, 18:33

Też tak myślałem na początku ale nie ma żadnego luzu na tylnym kole. Jak podniosłem auto to przy kręceniu kołem jest specyficzny dźwięk jak by coś w środku bębna obcierało czy jest to możliwe może hamulce się skończyły?

[ Dodano: 27-06-2009, 18:46 ]
a jeśli to łożysko to jak szybko trzeba wymienić i ile kilometrów można zrobić bo mam jutro do zrobieni 250 km i się zastanawiam czy jechać

pyjte - 28-06-2009, 00:00

wojdre napisał/a:
a jeśli to łożysko to jak szybko trzeba wymienić i ile kilometrów można zrobić bo mam jutro do zrobieni 250 km i się zastanawiam czy jechać

Spokojna twarz. Przejechałem całą Polskę z rozwalonym łożyskiem i działało ;) .

stern - 28-06-2009, 11:18

wojdre napisał/a:

w sumie to zależy jak bardzo jest rozwalone.

Ja przejeździłem parę setek rozwalonym (jeszcze suzuki), ale mechanik patrzył na mnie dziwnie podczas wymiany, każąc dziękować na kolanach, że nic się nie stało.

Miroslaw1305 - 28-06-2009, 12:00

czy te stuki nie pojawiają się po deszczu -większość coltów tak ma i dyskusja na forum była wielokrotnie