To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - gdzie podlaczyc pod komputer??

Szmiks - 29-06-2009, 10:49
Temat postu: gdzie podlaczyc pod komputer??
i jeszcze jakbyscie mogli powiedziec gdzie mozna podlaczyc carisme pod komputer, czy w szczecinie jest takie miejsce i ile to moze kosztowac?? pozdrowenia
Maciek - 29-06-2009, 11:30

No a co konkretnie na tym komputerze byś chciał zdiagnozować. Może są to jakieś problemy z którymi dasz sobie radę sam. Wiele tych aut mają MManiacy może ktoś miał podobne problemy to opisał na forum.
Szmiks - 29-06-2009, 11:45

konkretnie w czasie jazdy (nie zawsze) pojawiala sie pomaranczowa dioda engine i obroty spadaly o polowe. oczywiscie po przeczytaniu postow poddalem moja carisme czyszczeniu przepustnicy, Tyle ze problem po 2-3 miesiacach ponownie sie pojawil, tyle ze czesciej mi sie to dzieje. i w tym momencie juz zglupialem :/

[ Dodano: 30-06-2009, 12:05 ]
panowie zdecydowalem sie na podlaczenie mojej cari do kompa tak zapobiegawczo jednak dalej nie wiem gdzie mam to zrobic. w na struga w subaru?? czy w mitsubishi ustowo?? pozdrowienia dacie znac jak mozecie ;)

Nikka - 19-08-2009, 23:58

Mam podobnie...
tylko u mnie wyskoczyło CHECK ENGINE po małym spięciu. Po usunięciu usterki (wymiana bezpiecznika) została mi właśnie ta nieszczęsna pomarańczowa lampka. Poza tym auto zachowuje się normalnie, żadnych niepokojących zachowań nie zauważyłam a przejechałam tak dobrych pareset km.

[ Dodano: 13-09-2009, 18:35 ]
niebyło mnie troche ale melduje wyniki:
Serwis ustowo:
Komputerek 208 zł i diagnoza błąd P0135- grzałka przedniej sondy lambda czyli sonda do wymiany
Zawołali 1200 zł + wymiana okolo 200 zł i szanownie komputerek końcowy i kasowanie błędu już za freee - heheh - jacy milusi !

No cóż podziękowałam...

Kupiłam sonde Bosch'a za 250 zł i podjechałam do znajomego już mi warsztatu (dzięki STEVE69) i po godzince wróciłam po Carusie zdrową a z kieszeni ubyło znacznie mniejjjj.
ufffffffff
"Leczenie" u Pana Maćka objęło oczywiście komputerek i końcowe kasowanie błedów! :)

bono - 06-04-2010, 21:58

podepne sie pod stary temat - gdzie podlaczyc Outlandera II do komputera (poza ASO) w Szczecinie? chodzi mi o sprawdzenie poprawnosci dzialania wszystkich modulow - nic sie nie dzieje, chodzi o prewencje :)
mephisto - 07-04-2010, 10:49

ja swoja cari podpielem na warsztacie w policach, maja kompa co dziala tez pod gdi, i mi sprawdzil wszystko i jest cacy a kosztowalo mnie to 50 zl.
bono - 07-04-2010, 21:56

troche daleko do tych polic... dzieki za wiadomosc

czy w szczecinie nie ma "magika" od mitsubishi? mianem magika okreslam mechanika, ktory specjalizuje sie w tych samochodach, nie chodzi mi o aso

Arecki_Lancerek - 07-04-2010, 23:50

Dobra ja sie podepne pod ten temat potrzebuje podpiac pod komputer forda focusa kombi tdi brat chce kupic i chcielibysmy zobaczyc jak sie sprawuje silniczek pod katem jakis bledow. Zna ktos taki zakladzik gdzie niedrogo by mi go podpieli i powiedzieli co i jak??
mephisto - 08-04-2010, 11:19

arecki podjedz do warsztatu o ktorym ja mowie oni maja odrazu stacje diagnostyczna wiec sprawdza pod kompem jak i na staci, ale to jezeli bedziesz chcial
Rafal_Szczecin - 08-04-2010, 13:44

Arecki_Lancerek,

883 037 192 - Robert, mowić, ze jestescie od Rafała

ten gosc robi prywatnie, jak i sluzbowo u mnie w robocie,ale polecam prywatnie po godzinach pracy ;) , diagnostyka, odczyty błedow , podglad wartosci rzeczywistych, kasowanie inspekcji, kasowanie bledow SRS, zakladanie alarmow, blokad skrzyn biegow, i inne elektryczne rzeczy :)

u mnie pokasowane bledy ABS, odczytany silnik i zero bledow :D

ze swojej strony moge za niego reczyc

stary alfer - 08-04-2010, 16:45

Rafal_Szczecin napisał/a:
883 037 192 - Robert, mowić, ze jestescie od Rafała

ten gosc robi prywatnie, jak i sluzbowo u mnie w robocie,ale polecam prywatnie po godzinach pracy ;) , diagnostyka, odczyty błedow , podglad wartosci rzeczywistych, kasowanie inspekcji, kasowanie bledow SRS, zakladanie alarmow, blokad skrzyn biegow, i inne elektryczne rzeczy :)

u mnie pokasowane bledy ABS, odczytany silnik i zero bledow :D

ze swojej strony moge za niego reczyc

Raf, ja bym chciał zerknąć u siebie. Jak koszt?

Rafal_Szczecin - 08-04-2010, 17:23

musisz dzwonic do robsona, tylko mowie, powolaj sie na mnie, to znajac zycie, bedzie cos taniej :)
patol - 12-06-2010, 20:28

Podaj konkretny namiar na ten warsztat do polic, bo też chce sie podpiąć po kompa . Dzięki z góry
kicek86 - 16-01-2011, 09:27

chłopaki, ma ktoś kabelek do OBD2, chciałbym tylko sprawdzic czy łączy się mój misiek z komputerem?
volve - 16-01-2011, 11:27

OBD2 mam między innymi ja...;)