Eclipse - Techniczne - fachowiec do oceny stanu auta w okol. warszawy (wrocławia?)
Anonymous - 10-08-2006, 08:35 Temat postu: fachowiec do oceny stanu auta w okol. warszawy (wrocławia?) Witam,
jestem nowy na forum wiec na wstepie przywitanie
po przywitaniu przechodze do konkretow - czy ktos z Was moze polecic kogos w Warszawie lub bliskiej okolicy ewentualnie we Wrocławiu, kto z dobrego serca lub za niewielka opłatą chciałby i mógłby rzucic okiem na eclipse 2.0 16V z 1993 r. i znajac ten samochod od podszewki powiedziec czy dany egzemplarz jest wart zachodu i co mu dolega? Moj kolega - wieloletni posiadacz eclipsa, ktorym niejednokrotnie dane mi bylo jezdzic - w zwiazku z nowym hobby (motocykle) i niedawnym powiekszeniem rodziny chce sie pozbyc swojego eclipse. W zwiazku z tym, ze zaoferowal mi korzystne warunki finansowe a do tego wypozyczenie samochodu na jakies 2 tygodnie celem dokonania testow i podjecia spokojnej decyzji na temat zakupu chcialbym "dac go na warssztat" komus, kto naprawde sie zna na tych autach i potrafi dobrze obejrzec i sprawdzic to sliczne autko i szczerze ocenic prawie tak jakby mial go kupic dla siebie czyli nie zostawiajac suchej nitki na poprzednim wlascicielu bede wdzieczny za wszelka i szybka pomoc zwlaszcza, ze mam go wziac do testow za jakis tydzien lub dwa jak tylko wymienia mu tylna piaste z lozyskiem. auto generalnie przez ostatni rok malo jezdzilo jako, ze bylo 3 samochodem w rodzinie a ze znanych mi niedomagan ma:
- otwieranie swiatel szwankuje czasami czyli prawdopodobnie wyrobione cieglo,
- czasem ni stad ni zowad gasnie oswietlenie deski rozdzielczej (ale i tak chcialbym zmienic na diodowe ,
- czasem przy predkosciach powyzej 140 nagle przestaje dzialac predkosciomierz, po zmniejszeniu predkosci znow dziala - podobno to wyrobione gniazdo linki? (czy tam jest linka wogole czy to jakis impulsowy???)
Gdyby ktos chcial sie podzielic wiedza to prosze o kontakt mailowy lub telefoniczny 0601788348
pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje, ze niedlugo bede juz posiadaczem
Radek
Anonymous - 10-08-2006, 10:56
witam
na pewno jest linka i gniazdo w predkosciomierzu
pozdrawiam
Anonymous - 10-08-2006, 11:25
podobno to niedomaganie z linka to wyrobione gniazdo od strony skrzyni biegow ale moge sie mylic
[ Dodano: 23-08-2006, 15:57 ]
pelna cisza i brak jakiejkolwiek odpowiedzi
mam nadzieje, ze to moze tylko efekt sezonu urlopowego bo nie wierze w brak fachowcow w okolicach warszawy lub co gorsza lekcewazace podejscie do nowych uzytkownikow forum
|
|
|