[96-02]Colt CJ0 - [ALL] "Zapach" benzyny w samochodzie - pomocy
Anonymous - 10-08-2006, 16:05 Temat postu: [ALL] "Zapach" benzyny w samochodzie - pomocy Witam serdecznie wszystkich miłośników mitsubishi. Mam colta 1.3 z 1997 roku 4G13. Pali mi dość dużo (ok. 8litrów/100km), ale innym problemem jest zapach benzyny w samochodzie przez ok 2-3 min. po załączeniu silnika. Po ok 5 minutach i wywietrzeniu samochodu wszystko jest ok, aż do momentu ponownego uruchamiania samochodu. Co może być przyczyną? Pomóżcie koledzy
Matejko - 10-08-2006, 16:30
benzyny, u mnie co prawda w carismie, jak smierdzialo to puscila taka obejma trzymajaca pompe w baku, i zapaszki dolatywaly do auta spod mieszka od biegow
akbi - 11-08-2006, 08:16
Tutaj masz trochę na ten temat:
http://www.mitsubishi-gra...ight=%B6mierdzi
Co prawda mi śmierdziało paliwem znacznie dłużej aniżeli przez parę minut, ale to tylko wówczas jak miałem full zatankowane.
U mnie przyczyną był dziurawy zbiornik paliwa.
Anonymous - 17-08-2006, 21:41
Witam
U mnie też dawało wachą a teraz już nie Może delikatnie ale bardzo rzadko Miałem zapieczony wtryskiwacz, ale to już w końcowej fazie
Wcześniej raz działał raz nie Paliwo się nie spalało i śmierdziało
Pozdrawiam 3majcie sie
Anonymous - 26-01-2007, 02:40
Witam
Mam podobny problem w swoim samochodzie. Paliwo czuć w kabinie ale dopiero w momencie kiedy włączam ogrzewanie. Po minucie zapach benzyny ustaje. Pod autem nie zauważyłem żadnych wycieków. Robi się tak zawsze po większym postoju auta (powyżej 5 godzin) Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną.
Anonymous - 28-01-2007, 10:59
Kurde fela u mnie to samo!
Zaczelo sie razem z zima wsiadam do auta i smierdzi paliwem i to jeszcze przed odpaleniem. Jak juz jade to ustepuje po paru minutach!
Nie mam pojecia o co chodzi!
|
|
|