Carisma - Techniczne - Autoalarm co odciąć ???
Anonymous - 10-08-2006, 20:44 Temat postu: Autoalarm co odciąć ??? mam pytanko co najlepiej odciąc przy montowaniu autoalarmu. Chciałbym zrobić odcięcie zapłonu, czy ktoś może powiedzieć mi w którym miejscu przeciąc kabelek i jaki on ma kolor ??
Będę wdzięczny za każdą pomoc
Hubeeert - 10-08-2006, 20:50
Najlepiej nie skupiać się na jednym odcięciu.
Jak zapłon to kabel prądowy do cewki, dodatkowo pompe paliwa no i zasilanie ECU też można. Wszystko na przekaźnikach - nir jakichś no name tylko na przykład BOSCH.
Anonymous - 10-08-2006, 20:57
A może wiesz gdzie znaję przewód prądowy do cewki lub pompy paliwa i jaki ma kolor ???
Hubeeert - 10-08-2006, 21:00
Po profilu widzę że masz Cari diesel. Tam nie ma cewki
Anonymous - 10-08-2006, 21:19
No tak właśnie sądziłem, to w takim razie na czym zrobić to odcięcie i jak znaleść ten przewód ??
Hubeeert - 10-08-2006, 21:24
Opis bezpieczników w Cari masz w dziale Carisma FAQ. W Downloads jest do niej service manual. http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3448 tutaj.
JCH - 10-08-2006, 21:41
robo_k napisał/a: | to w takim razie na czym zrobić to odcięcie i jak znaleść ten przewód | Nie wiem czy tak jest w Cari 1.9 TD ale w np. starych 1.6 D na pompie wtryskowej jest zawór odcinający dopływ paliwa. Właśnie tam zrobiłem sobie kiedyś odcinkę. Powinieneś znaleźć ten przewód bo jest tylko jeden. Jak kluczyk w stacyjce jest na ON - jest prąd, jak kluczyk na OFF - prądu nie ma.
Tylko niech to zweryfikuje ktoś z "elektryków" i podpowie jak zrobić to "po bożemu".
|
|
|