Chcę kupić Galanta! - Chcę kupić Galanta Kombi w Poznaniu
amielcar - 06-07-2009, 22:42 Temat postu: Chcę kupić Galanta Kombi w Poznaniu Witam, znalazłem i oglądałem taki samochód:
http://allegro.pl/show_item.php?item=676731469
Podoba mi się ogólnie, bo wygląda na to że sprzedawca jest godny zaufania (nie handlarz, to jego drugi Galant, 2 lata ma go w Polsce i przejechał 60tys nim).
Trochę mnie martwił przebieg ale po poczytaniu postów na ten temat chyba ne jest tak źle (98 rok, 230tys), natomiast co zauważyłem to 3 sprawy: wytarta kierownica (czy tak się wyciera po takim przebiegu), zdarte jedno koło nierówno - od zewnętrznej zbiera (prawe przednie, pozostałe ok) i zaolejony trochę silnik bo podobno poszła uszczelka w pompie wody i została wymieniona pompa wody i olej cały wraz ze świecami.
Co o tym sądzicie? Kupować, potargować, uciekać? Samochód już od miesiąca wisiał na otomoto a teraz przeniósł się na allegro
Pozdrawiam i z góry dziękuję Adam
KaWu - 07-07-2009, 14:38
amielcar, zapytaj włąściciela gdzie się podziały oznaczenia z tyłu auta
amielcar - 07-07-2009, 14:46
Faktycznie, wyparowały A niby całkowicie bezwypadkowy. Ale przejrzałem zdjęcia innych i też bezwypadkowych w 200% i często nie mają tych oznaczeń, ciekawe. Dzięki
Danyael - 08-07-2009, 01:43
amielcar nie ma co gdybać, tylko jedź go obejrzeć, najlepiej z mechanikiem, albo od razu po oględzinach na autotest. Tyłem się nie przejmuj, ważne żeby z przodu nie był bity, no i żeby trzymał geometrię - jeżeli ma wszystkie szyby oryginalne to już by było nieźle - najważniejsze to nie wymagać od 10-12 latka nie wiadomo czego - ważne żeby silnik, zawieszenie i rama (geometria) była si. ja włożyłem w swojego misia od zakupu już trochę grosza na podstawowe rzeczy i nie żałuję ani złotówki, bo ten samochód potrafi się odwdzięczyć jak się o niego dba. Powodzenia w poszukiwaniach!
amielcar - 08-07-2009, 08:50
Dzięki, też tak myślę, jakby to miał być tani, niebity, dobrze utrzymany i z małym przebiegiem to tak tylko można w Erze
|
|
|