To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - filtr paliwa w carismie 1.8 GDI

Anonymous - 11-08-2006, 22:35
Temat postu: filtr paliwa w carismie 1.8 GDI
Hej! Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Carismy 1.8 GDI :D i mam pierwsze pytanie na forum. Gdzie jest w moim aucie filtr paliwa bo chciałem wymienić ale nie mogę go znaleźć? Na pewno ktoś wie, bardzo proszę o podpowiedź :)
Żeby było precyzyjniej to jest rocznik 1999 :lol:

Anonymous - 11-08-2006, 23:04

w baku jeden a drugi pod bezpiecznikami (tego chyba u mnie niema :) ) . ale to chyba zależy od rocznika GDI
pozdro

Anonymous - 12-08-2006, 16:10

Dzięki za podpowiedź ale chciałbym jeszcze się dowiedzieć jak się dostać do tych filtrów, żeby je wymienić - nie widać ich :shock:
Cezar - 12-08-2006, 16:14

Zacytuje z innego tematu:
Matejko napisał/a:
albo w baku albo pod filtrem weglowym ktory jest pod puszka z bezpiecznikami pod maska, do baku dostaniesz sie spod tylnych siedzen taka metalowa blacha jest trzeba odkrecic - a pod bezpieczenikami go widac jesliby tam byl

Marcino - 13-08-2006, 12:59

W baku jest tylko filtr siatkowy, załozony na pompe nie trzeba go wymieniac, wystarczy oczyścic jeżeli cos tam jest, bo u mnie był jak nowka,.
tomekrvf - 14-08-2006, 14:13

Do marca 99 filtr paliwa jest pod maską. Od marca 99 filtr paliwa jest w zbiorniku. Jeśli zajdzie konieczność wymiany, proponuje kupić oryginalny filtr. Słyszałem o jednym przypadku kiedy ktoś zamontował sobie jakiś tani zamiennik i kłaczki z wkładu filtrującego zabiły pompę paliwa.
Anonymous - 18-08-2006, 19:55

witam, ja mam również problem z filtrem paliwa w GDI, mój mechanik bardzo sie zdziwił widząc filterek pod maską, a jeszce bardziej sie zdziwił jak po zamówieniu filtra przyszedł mu zupelnie inny niż widział :D ale skoro teraz wiem że są tam dwa to sie nie dziwie widocznie dostał ten który przychodzi przy baku a może ma ktos na sprzedaż filterek spod maski
jedras - 20-08-2006, 16:52

w carismie po liftingu w gdi jest tylko jeden w baku w ktorym siedzi sobie pompa wolno ssaca. cena oryginalu od 350-420 w zaleznosci jaki serwis i nie ma zamiennikow.........