Carisma - Techniczne - filtr paliwa w carismie 1.8 GDI
Anonymous - 11-08-2006, 22:35 Temat postu: filtr paliwa w carismie 1.8 GDI Hej! Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Carismy 1.8 GDI i mam pierwsze pytanie na forum. Gdzie jest w moim aucie filtr paliwa bo chciałem wymienić ale nie mogę go znaleźć? Na pewno ktoś wie, bardzo proszę o podpowiedź
Żeby było precyzyjniej to jest rocznik 1999
Anonymous - 11-08-2006, 23:04
w baku jeden a drugi pod bezpiecznikami (tego chyba u mnie niema ) . ale to chyba zależy od rocznika GDI
pozdro
Anonymous - 12-08-2006, 16:10
Dzięki za podpowiedź ale chciałbym jeszcze się dowiedzieć jak się dostać do tych filtrów, żeby je wymienić - nie widać ich
Cezar - 12-08-2006, 16:14
Zacytuje z innego tematu:
Matejko napisał/a: | albo w baku albo pod filtrem weglowym ktory jest pod puszka z bezpiecznikami pod maska, do baku dostaniesz sie spod tylnych siedzen taka metalowa blacha jest trzeba odkrecic - a pod bezpieczenikami go widac jesliby tam byl |
Marcino - 13-08-2006, 12:59
W baku jest tylko filtr siatkowy, załozony na pompe nie trzeba go wymieniac, wystarczy oczyścic jeżeli cos tam jest, bo u mnie był jak nowka,.
tomekrvf - 14-08-2006, 14:13
Do marca 99 filtr paliwa jest pod maską. Od marca 99 filtr paliwa jest w zbiorniku. Jeśli zajdzie konieczność wymiany, proponuje kupić oryginalny filtr. Słyszałem o jednym przypadku kiedy ktoś zamontował sobie jakiś tani zamiennik i kłaczki z wkładu filtrującego zabiły pompę paliwa.
Anonymous - 18-08-2006, 19:55
witam, ja mam również problem z filtrem paliwa w GDI, mój mechanik bardzo sie zdziwił widząc filterek pod maską, a jeszce bardziej sie zdziwił jak po zamówieniu filtra przyszedł mu zupelnie inny niż widział ale skoro teraz wiem że są tam dwa to sie nie dziwie widocznie dostał ten który przychodzi przy baku a może ma ktos na sprzedaż filterek spod maski
jedras - 20-08-2006, 16:52
w carismie po liftingu w gdi jest tylko jeden w baku w ktorym siedzi sobie pompa wolno ssaca. cena oryginalu od 350-420 w zaleznosci jaki serwis i nie ma zamiennikow.........
|
|
|