To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Techniczne do 2005r. - Klimatyzacja i pływanie na obrotach w elce 99

Art-200 - 11-07-2009, 15:21
Temat postu: Klimatyzacja i pływanie na obrotach w elce 99
Witam
Po włączeniu klimy zaczyna pływać na obrotach co drugi cykl... Wiem że w instrukcji napisano że podczas działania A/C obroty bedzie sobie zwiękrzał i tak jest płynność obrotów tylko w pierwszym cyklu za drugim razem już pływa nie mogąc osiągnac tych rządanych obrotów. Myśle że odpowiedzalny jest za to elektrozawór mały czarny na dwa węzyki jak w akwarjum :biggrin: który steruje przepustem od obrotów śruba w grzybku. Moje pytanie czy ktoś już tak miał czy ten elektrozawór się czyści przedmuchuje czy zostaje tylko nowy i ASO MMC czy też dostepność w sklepach jakich bo moje sklepy w miescie Płocku rozkładają rece mówiąc ASO a najbliższy Toruń Warszawa :rolleyes:
Pozdrawiam

[ Dodano: 17-07-2009, 22:13 ]
Witam sprawa załatwiona jakby sie komus przydazył podobny problem:
Błachostka podczas napełniania klimy automatem do klimy została zapowietrzona i stąd te problemy i przy dłuzszym działaniu brak chłodzenia poprzez wzrost cisnienia na 24 bary i odciacie zaworu bezpieczeństwa. Przestrzegam przed automatem do klimy jedzcie do profeska klima serwisu diagnoza postawiona w kilka minut po podłączeniu pod profeska manometry i odpowietrzeniu a tym samym przywrócenia ciśnienia na wysokim 16 bar. I chłodzi :biggrin: oraz sprawdzenie termometrem wartości z nawiewu 8 C a na zawnatrz 26 C. :biggrin:
Pozdrawiam