To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Padło radio i zegarek

bart1924 - 12-07-2009, 14:04
Temat postu: Padło radio i zegarek
Panowie mam mały problem, wczoraj jak zaparkowałem samochód jeszcze wszystko działało, po godzinie chciałem go przestawić, wsiadam do samochodu, przekręcam kluczyk, a radio milczy i zegarek nie daje znaku życia... nie wiem od czego zacząć sprawdzanie, nie wydaje mi się żeby to były bezpieczniki, ogólnie wszystkie przełączniki w konsoli działają razem z zapalniczką... Nie widzi mi się zdejmować konsolki, bo pamiętam ile straciłem nerwów wymieniając żarówkę w zegarku :)
Maretzky85 - 12-07-2009, 14:18

Sprawdź bezpieczniki w kabinie :)
bart1924 - 13-07-2009, 13:17

Już jest ok:) sprawdziłem bezpieczniki pod maską i okazało się, że poprzedni właściciel "zwatował" sąsiedni bezpiecznik i kilka drucików od niego urwało się i powchodziło między inne bezpieczniki m. in. od radia. Założyłem nowy, usunąłem druciki i już śmiga:) Pozdrawiam!
bartekcari - 21-01-2010, 15:49

ja mam podobny problem !!
pomocy !
chcialem zmienic zarowke w podsufitce, i nagle radio siew wylaczylo i zegarek przestal wyswietlac godzine....
nie dziala tez centralny z pilota...
co to moze byc ??
jezeli bezpieczniki to ktore i gdzie sie znajduja, panikuje bo marny ze mnie elektryk :(

saphire - 21-01-2010, 17:03

Bezpieczniki w kabinie nad lewym kolanem kierowcy za plastikową atrapą i głośnikiem.
Chooper - 21-01-2010, 17:06

bartekcari, zgrywasz sie czy Ty tak na serio ?
spaliłeś bezpiecznik, opis bezpieczników masz podwieszony na forum,