To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - szyby elektryczne

carismamaniac - 12-07-2009, 22:05
Temat postu: szyby elektryczne
witam
to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich maniaków :D
mam mały problem z elektryką szyb przednich. po wymianie akumulatora nie działa automatyczne domykanie i otwieranie szyb(ta funkcja w drugim stopniu przełącznika). do góry i na dół idą normalnie tylko właśnie na drugim stopniu nie chcą... jakiś pomysł??
pozdrawiam

jurekkraków - 12-07-2009, 22:14
Temat postu: Re: szyby elektryczne
carismamaniac napisał/a:
witam
to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich maniaków :D
mam mały problem z elektryką szyb przednich. po wymianie akumulatora nie działa automatyczne domykanie i otwieranie szyb(ta funkcja w drugim stopniu przełącznika). do góry i na dół idą normalnie tylko właśnie na drugim stopniu nie chcą... jakiś pomysł??
pozdrawiam

Kolego rozumiem że pierwszy raz ale na szukajce jest dużo opisów.Po wymianie akumulatora trzeba wozidełko nauczyć funkcji,po prostu zresetowałeś kompa.

Anonymous - 12-07-2009, 22:17

Rozumiem, że chodzi Ci o to, że szyba nie opuszcza się na max do dołu i nie zamyka bez przytrzymywania "guzika".

Wystarczy nauczyć szyby maksymalnych pozycji, tj.:
- opuszczasz szybę po czym trzymasz przełącznik nadal wciśnięty przez kilka sekund
- podnosisz szybę i też po max podniesienu przytrzymujesz przelącznik tak jakbyś chcial nadal podnosić szybę (też trzymasz kilka sekund)

i już jest ok - tak dla każdej szyby.

Działa na 100% - sam to robiłem.

Poza tym to używaj opcji "szukaj" bo jest o tym na forum nie jedna wypowiedź.

carismamaniac - 12-07-2009, 22:27

big_foot napisał/a:
Rozumiem, że chodzi Ci o to, że szyba nie opuszcza się na max do dołu i nie zamyka bez przytrzymywania "guzika".

Wystarczy nauczyć szyby maksymalnych pozycji, tj.:
- opuszczasz szybę po czym trzymasz przełącznik nadal wciśnięty przez kilka sekund
- podnosisz szybę i też po max podniesienu przytrzymujesz przelącznik tak jakbyś chcial nadal podnosić szybę (też trzymasz kilka sekund)

i już jest ok - tak dla każdej szyby.

Działa na 100% - sam to robiłem.

Poza tym to używaj opcji "szukaj" bo jest o tym na forum nie jedena wypowiedź.

tak właśnie o to mi chodziło... a nie używałem opcji szukaj tylko czytałem kolejno posty mając nadzieję ze znajde odpowiedz :mrgreen:
przed chwilą byłem w aucie i problem z głowy :lol: wielkie dzięki!!