Carisma - Techniczne - szyby elektryczne
carismamaniac - 12-07-2009, 22:05 Temat postu: szyby elektryczne witam
to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich maniaków
mam mały problem z elektryką szyb przednich. po wymianie akumulatora nie działa automatyczne domykanie i otwieranie szyb(ta funkcja w drugim stopniu przełącznika). do góry i na dół idą normalnie tylko właśnie na drugim stopniu nie chcą... jakiś pomysł??
pozdrawiam
jurekkraków - 12-07-2009, 22:14 Temat postu: Re: szyby elektryczne
carismamaniac napisał/a: | witam
to mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich maniaków
mam mały problem z elektryką szyb przednich. po wymianie akumulatora nie działa automatyczne domykanie i otwieranie szyb(ta funkcja w drugim stopniu przełącznika). do góry i na dół idą normalnie tylko właśnie na drugim stopniu nie chcą... jakiś pomysł??
pozdrawiam |
Kolego rozumiem że pierwszy raz ale na szukajce jest dużo opisów.Po wymianie akumulatora trzeba wozidełko nauczyć funkcji,po prostu zresetowałeś kompa.
Anonymous - 12-07-2009, 22:17
Rozumiem, że chodzi Ci o to, że szyba nie opuszcza się na max do dołu i nie zamyka bez przytrzymywania "guzika".
Wystarczy nauczyć szyby maksymalnych pozycji, tj.:
- opuszczasz szybę po czym trzymasz przełącznik nadal wciśnięty przez kilka sekund
- podnosisz szybę i też po max podniesienu przytrzymujesz przelącznik tak jakbyś chcial nadal podnosić szybę (też trzymasz kilka sekund)
i już jest ok - tak dla każdej szyby.
Działa na 100% - sam to robiłem.
Poza tym to używaj opcji "szukaj" bo jest o tym na forum nie jedna wypowiedź.
carismamaniac - 12-07-2009, 22:27
big_foot napisał/a: | Rozumiem, że chodzi Ci o to, że szyba nie opuszcza się na max do dołu i nie zamyka bez przytrzymywania "guzika".
Wystarczy nauczyć szyby maksymalnych pozycji, tj.:
- opuszczasz szybę po czym trzymasz przełącznik nadal wciśnięty przez kilka sekund
- podnosisz szybę i też po max podniesienu przytrzymujesz przelącznik tak jakbyś chcial nadal podnosić szybę (też trzymasz kilka sekund)
i już jest ok - tak dla każdej szyby.
Działa na 100% - sam to robiłem.
Poza tym to używaj opcji "szukaj" bo jest o tym na forum nie jedena wypowiedź. |
tak właśnie o to mi chodziło... a nie używałem opcji szukaj tylko czytałem kolejno posty mając nadzieję ze znajde odpowiedz
przed chwilą byłem w aucie i problem z głowy wielkie dzięki!!
|
|
|