Nasze Miśki - My Colt
Mario_86 - 13-07-2009, 18:48 Temat postu: My Colt Na początku colty nie chodziły mi tak po głowie. Najwięcej głowy zaprzątały mi civiki a później mazdy 323f. Ogólnie najbardziej chciałem mieć japończyka. Choć wiele dostawałem zarzutów, że części drogie itd(ale tą gadkę zna każdy). Wypatrzyłem czerwonego Colta z Sieradza. Przyjechałem, obejrzałem no i nie obyło sie bez wad. Choć co prawda gosc zszedł z ceny 300 zł to mógł więcej. Lekko pęknięta szyba przednia(z daleka tego aż tak nie widać ale mimo wszystko),brak podnosnika od szyby(wstawiona decha ;/) o tym dowiedziałem sie dzisiaj jak rozebrałem bok drzwi. No cóż hmm trochę nieciekawie wyszło... Dalej to chłodnica i niedziałające podświetlenie kontrolki świateł. Można było oglądać dalej inne ale myslę, że warto będzie nieco w niego doinwestować. Moje plany wobec niego:
-wymiana tego co wspomniałem
-nowe opony(bo te juz nieciekawe)
-tarcze indiglo
-pokrowce na siedzenia
Co z tego wyjdzie. Zobaczymy. Liczę na wsparcie hehe Zamieszczam narazie 3 fotki(jedna mi niewyraznie wyszla ;P)
mkm - 14-07-2009, 00:28
Pokrowce sobie daruj.
Sprawdz tez silniczek wycieraczki z tylu bo widze, ze wycieraczka nie wraca (chyba, ze ktos ja krzywo zalozyl).
No i podstawowy serwis obowiazkowo... (plyny, paski)
pawela - 14-07-2009, 00:44
Cytat: | niedziałające podświetlenie kontrolki świateł |
co masz na myśli? Na zegarach masz tylko długie i tylne przeciwmgielne
Mario_86 - 14-07-2009, 01:17
mkm bo to tata wlaczyl przypadkiem ta wycieraczke i tak zostala takze to nie problem bo ona takto normalnie sie składa ;]
pawela napisał/a: | Cytat: | niedziałające podświetlenie kontrolki świateł |
co masz na myśli? Na zegarach masz tylko długie i tylne przeciwmgielne |
Chodzi mi o podświetlenie ikonki świateł mijania/pozycyjnych bo takie widziałem albo mi sie przywidziało ;p
rosomak1983 - 14-07-2009, 01:18
Mario_86 napisał/a: | Chodzi mi o podświetlenie ikonki świateł mijania/pozycyjnych bo takie widziałem albo mi sie przywidziało ;p
|
jest tylko kontolka długich
Mario_86 - 23-07-2009, 19:23
Dzisiaj wypucowałem Colcika. Dostał także komplet nowych kapci. Prawdopodobnie na dniach już pl blachy
PS. No z tymi światłami to chyba z przyzwyczajenia z corsy/yarisa heh ;P
mkm - 25-07-2009, 12:15
Mario_86, a jak Ci sie jezdzi? Zadowolony?
W profilu juz mozesz zmienic "auto", chyba, ze szukasz drugiego...
Mario_86 - 25-07-2009, 14:20
Póki co nie jeździłem nim za wiele. Od tamtego dnia zrobione jest 200 km z czego 100 to powrót do domu a reszta po mieście i do pracy . Nie jeżdze często bo jest na blachach tymczasowych. A niedawno zgubiłem jedną to już teraz wogóle nie ma sensu sie pokazywac A więc jak dostanę pl zestaw to wtedy na spokojniej pocisne furę . Jeździ sie superowo. Jak kumpla przewiozłem kawałek to był zszokowany mocą Jedynie są bicia na kierownicy powyzej 80 ale to była wina felg i mam to już zrobione. Ps. Już zmieniłem
Mario_86 - 05-08-2009, 18:05
Dwie nowe foteczki
mkm - 05-08-2009, 18:34
Widze, ze autko zarejstrowane. Jak sie jezdzi?
Mario_86 - 05-08-2009, 23:22
Jeździ sie miodnie ;] Szczególnie teraz po dorobieniu pierścieni centrujących(obecne były luźne) i to powodowało bicie na kierownicy. Ogólnie bajka. Łącznie już ok. 600 km zrobione od momentu kupna auta. Tylko jest jeden problem a mianowicie lekko rzęzi gdy odpalam auto i ruszam co później ustaje(tak jakby ocierało o coś czy coś takiego). Do wymiany szykowac mi sie będzie miska bo obecna jest zdeka przekorodowana. Poza tym jeździ sie komfortowo i trudno mi sie powstrzymać od dnia bez Colta
|
|
|