To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Pajero - Przymiarka do Pajero III

robert_o - 14-07-2009, 13:13
Temat postu: Przymiarka do Pajero III
Ostatecznie dojrzałem do tej decyzji i postanowiłem zostać (szczęśliwym?) posiadaczem Pajero III 3.2 diesel.
Wybów egzemplarza nie jest łatwy, więc chciałbym poprosić Forumowiczów o poradę.
Biorąc po uwagę moje możliwości finansowe znalazłem w internecie trzy oferty z Dolnego Śląska (gdzie mieszkam), które teoretycznie wydają się godne uwagi.
Czy ktoś z Forumowiczów zna lub ma doświadzcenia z którymś z tych samochodów?
Będę wdzięczny za każdą opinię

http://www.moto.allegro.p...005r_salon.html

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9237318

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5488565

Anonymous - 21-07-2009, 13:39

Z tego co wiem to Gene ma Dakara, mnie trudno powiedzieć ale wygląda na czołg warty swej ceny.
slawas1 - 21-07-2009, 13:46

jesli miałbym doradzić to unikałbym jak ognia aut sprowadzonych i sprzedawanych przez handlarzy
chyba że jeśli masz możliwość to wyjazd samemu za miedze po auto

kupione w polsce, od pierwszego właściciela - tego bym szukał

Anonymous - 21-07-2009, 13:52

Prawdę rzeczesz ojcze przeorze.
Szyszkowa - 22-07-2009, 12:04

Sk00tie napisał/a:
Z tego co wiem to Gene ma Dakara, mnie trudno powiedzieć ale wygląda na czołg warty swej ceny.

Gene ma Pajero, ale model Sport- który ma niewiele wspólnego z Pajero III.

[ Dodano: 22-07-2009, 12:14 ]
slawas1 napisał/a:
jesli miałbym doradzić to unikałbym jak ognia aut sprowadzonych i sprzedawanych przez handlarzy
chyba że jeśli masz możliwość to wyjazd samemu za miedze po auto

kupione w polsce, od pierwszego właściciela - tego bym szukał

Aż tak bym nie demonizował- to w jakim stanie jest samochód i co o nim ktoś mówi nie zależy od zawodu osoby sprzedającej, ale od jego uczciwości.
Fakt faktem, że auto warto przed zakupem dokładnie sprawdzić, a nie wierzyć na słowo- obojętnie czy kupujemy od handlarza czy od emeryta :)

Anonymous - 22-07-2009, 12:14

Kolejny raz potwierdza się przysłowie żeby mówić za siebie. Wybaczcie za szerzenie bredni.
Gene - 24-07-2009, 07:26

Robert_o witaj na forum. Mam nadzieje, ze poczytales troche tematow w tym dziale. Najgorzej jest trafic taka zapuszczona sztuke. Wtedy doprowadzenie auta do stanu bezproblemowej uzywalnosci jest kosztowne.
Najgorsze sa awarie drogich podzespolow nie dajacych sie naprawic. Za nowe trzeba slono placic. Za uzywane mniej ale nie ma gwarancji jak sie beda spisywac. Uwaznie sprawdzaj i pytaj o wszystko wlasciciela. Z upatrzonym samochodem podjedz na sprawdzenie do serwisu z komputerem.
Ostatnio kilku kolegow z forum dokonalo zakupu i takze mieli sporo watpliwosci.
Powodzenia
Sk00tie nic sie nie stalo. Wszyscy sie mylilmy i uczymy. Na stronie Pajero Owners Club Polska w dziale "Technika" sa pokazane modele Wagonow i Sportow. Mozna sobie porownac.

slawas1 - 29-07-2009, 13:53

[quote="Mikrusek"]
Cytat:

Aż tak bym nie demonizował- to w jakim stanie jest samochód i co o nim ktoś mówi nie zależy od zawodu osoby sprzedającej, ale od jego uczciwości.
Fakt faktem, że auto warto przed zakupem dokładnie sprawdzić, a nie wierzyć na słowo- obojętnie czy kupujemy od handlarza czy od emeryta :)

to super że spotkałeś się z uczciwymi handlarzami
ja niestety nie mogę tego o sobie powiedzieć a mam do czynienia z nimi często

generalna zasada jest prosta, czy to kupno w kraju, za granicą, w komisie czy od prywatnego człowieka - jeśli nie jesteś w stanie sam ocenić stanu auta zleć to mechanikowi, znajomemu który ma pojęcie albo oddaj do serwisu