To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Wkurzająca kontrolka

Anonymous - 14-07-2009, 20:41
Temat postu: [1G 90-94] Wkurzająca kontrolka
Witam
Czy któryś z kolegów spotkał się może z problemem świecącej cały czas kontrolki od ręcznego to znaczy czasem gaśnie jak się w jakąś dziurę wpadnie ale tak poza tym to świeci a może ktoś wie dokąd zmierza ten przewód od przycisku przy ręcznym odpowiedzialny za tą kontrolkę fakt może to nie przeszkadza w trakcie jazdy ale jest denerwujące. Z góry dzięki za pomoc

Rafal_Szczecin - 14-07-2009, 20:43

za malo plynu hamulcowego, co oznacza, ze najprawdopodobniej koncza ci sie klocki hamulcowe dlatego wiecej plynu poszlo w uklad, dolej plynu hamulcowego do zbiorniczka i przygotuj sie,ze niedlugo bedziesz musial wymianic klocki
Anonymous - 14-07-2009, 20:58

no nie wiem czy to wina płynu dolałem przed chwilą jutro dam znać jak to podziałało
zenek_bb - 14-07-2009, 23:26

jeszcze jedna sprawa jeżeli dalej tak będzie po dolaniu, może to byc wina zwykłego czujniczka od ręcznego, diagnoza to wymontowac środkowy tunel i odpiąc kabelek który idzie od ręcznego, naprawa to sprawdzic styk i minimalnie zwiększyc mu odstęp od styku z masą, albo zostawic kabelek odpięty :)
Anonymous - 15-07-2009, 18:08

dolanie płynu jednak poskutkowało czujniczek ok tylko wiesz zdziwiło mnie to że nawet jak kabelek odpiołem to kontrolka się świeciła
Adaho_krak - 16-07-2009, 12:14

beben1982 napisał/a:
wiesz zdziwiło mnie to że nawet jak kabelek odpiołem to kontrolka się świeciła

Kontrolka świeciła bo otrzymywała sygnał od czujnika ze zbiorniczka płynu ham. Dwa niezależne czujniki (zbiorniczek i dźwignia ręcz.) a jedna kontrolka.

Anonymous - 16-07-2009, 21:04

dzięki za pomoc i za info głupi problem to był:)przepraszam za kłopot