To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Wloty powietrza w zderzaku

stachons - 17-07-2009, 18:52
Temat postu: [Cari 1.9TD] Wloty powietrza w zderzaku
Witam Koledzy!
Mam szybkie pytanie do użytkowników Carisy 1.9TD i/lub modeli z klimą.
Chodzi mi czy u Was dolne wloty powietrza ( w zderzaku) mają przelot?
Wydawać by się mogło, że powinien być, do chłodzenia intercoolera i chłodnicy klimy, a ja nie mam :/
Dzięki za zainteresowanie!

Sienio - 17-07-2009, 19:41

W mojej Carismie 1.8 GDI 2003 te wloty są zaślepione. Dodam że są w nich halogeny. Auto z salonu więc napewno i twoje są oryginalne. Przed chłodnicą klimy są także większe wloty i są też zaślepione.
pawelsonx - 17-07-2009, 23:57

W moim td nie są zaślepione ani z jednej ani z drugiej strony
drd1812 - 18-07-2009, 09:16

stachons, wloty powietrza w zderzaku (miejsca na halogeny) nie ma przelotu. Chłodnica klimy i silnika chłodzona jest z wlotu w atrapie.

Intercooler pewnikiem jest chłodzony ze szpary pod klapą maski (odpowiednio wyprofilowany kanał w wygłuszeniu maski) - nie miałem diesla w tym modelu stąd domysły.

stachons - 18-07-2009, 11:20

Mam zderzak prawdopodobnie od innego modelu silknikowego i stąd wątpliwości. Po za tym jedna i druga chłodnica jest dosyć gorąca. I widzę, że kolega w TD ma z przelotem....
barthez2183 - 18-07-2009, 13:17

drd1812, jeżeli jest tak jak twierdzisz,to co powiesz o tych zaślepkach,ori od Carismy?

pawelsonx - 18-07-2009, 14:07

tam gdzie zaznaczyłem kwadratem znajduje się interculer i wlot kratki jest bezpośredni na niego

kielurkk - 20-07-2009, 21:08

intercooler jest za lewą kratką (od kierowcy) jak na zdjęciu wyżej i tą kratką jest wlot powietrza a wylot jest w nadkolu plastikowym przed kołem natomiast z drugiej strony (od pasażera) masz chłodnicę oleju wspomagania kierowcy i wlot jak i wylot dokładnie tak samo jak po lewej. chłodnicę Klimy masz przed chłodnicą płynu chłodzącego i wlot kratkami grila i zderzaka dołem