3000GT/GTO Techniczne - zawieszenie VR4 dyskusja Wasze propozycje
witek.w-wa - 18-07-2009, 13:26 Temat postu: zawieszenie VR4 dyskusja Wasze propozycje Witam
skasowalem sobie przedni amortyzator (scielo trzpien wychodzacy z amora) wiec pomyslalem zamiast wymieniac dwa..... moze podrasowac od razu cale zawieszenie
zalozenia
obnizenie autka,
podobna twardosc do serii, (uwzgledniajac ewentualne 19")
auto tylko i wylacznie do "dynamicznej" jazdy po miescie i autostradach.
aktualna felga 18" mysle o 19" - mile widziana dyskusja na temat felg
z gory dzieki za przemyslane sprawdzone w praktyce rozwiazania
(moze cos od ostatniego Evo ?)
slawekpurc - 18-07-2009, 14:52
mi sie marzy tein super street....niech sie udi wypowie on ma takie zawieszenie.. mysle ze to bedzie idealne dla ciebie. cos bardziej torowego moze sienei spisac w twoim przypadku
cena ok 4000-5000 , zalezy czy sprowadzisz czy kupisz od importera tak moze byc...
Ciekawa oferta to K-sport za ok 2800 mozna miec zestaw, pelny gwint...
Ludzie w us jezdza na tym i nawet ma dobre opinie. D2 nie kupuj ...te sa ponioc....tragicznie , tzn jakosc jest tragiczna...
Jesli masz kase to Tein
Jesli ciut bardziej budzetowo to K-sport.
Bartek - 18-07-2009, 15:06
K-sport i d2 to podobno różne marki jednego producenta z tajwanu. Do evo odradzają jedne i drugie.
slawekpurc - 18-07-2009, 21:51
tak ale Ksport ma juz dobra renome i to naprade nei jest badziewie "z chin"
hamulce ksportu to dobra rzecz.. zawiecha rowniez , w klasie cena/jakosc to naprawde dobry produkt..choc oczywiscie.... w klasie tylko jakosc sa lepsze np Tein
Ja osobiscie nei balbym sie wydac kasy na Ksporta..
Bartek - 18-07-2009, 23:35
Tak, ale chcąc jeżdzić chińskim autem proponuję LandWinda
slawekpurc - 19-07-2009, 01:17
bartek za duze uproszczenie przyjales.. Ksport to nie to samo co D2..
i trzeba ie z tmy pogodzic...
Tein>Ksport>D2...
udi - 19-07-2009, 11:45
Ja mam juz Teina Super Street ponad rok i to moge polecic.Masz w nim regulacje twardosci i wysokosci i mozesz za okolo 1200zl dokupic regulacje twardosci z kabiny,czyli pelen wypas.
Co do wysokosci to autko pojdzie w dol okolo 5 cm(super sie prezentuje) ,a w ustawieniu najwyzszym to odpowiada prawie seryjnemu,a jezeli chodzi o twardosc to masz 24 stopniowa regulacje.Ja od poczatku jezdzilem na sredniej twardosci i kilka miesiecy temu przestawilem wszystkie amorki ma max twarde.Na srednim wydawalo mi sie za miekko.Raz po zamontowaniu Teina mialem ustawione na bardzo miekkie i jest to porownywalne z orginalnym zawieszeniem,tak cos pomiedzy twardym a miekkim w systemie ECS.Na takim ustawieniu mozna spokojnie jezdzic konfortowo po polskich drogach.
Ja wczesniej jak mialem ustawione na srodek twardosci to jezdzilem duzo po polskich drogach , bardzo czesto nie rownych i bylem strasznie zdziwiony jak ta zawiecha radzi sobie z nierownosciami.Nawet moja zona to przyznala i stwierdzila zebym troche utwardzil,a nie jest ona milosniczka sportowej jazdy.
Wczesniej jezdzilem innymi autami z roznymi zawiechami(sportowymi) i zadna nie wybierala tak perfekcyjnie nierownosci.
Teraz jak jade po Polsce na max twardym to tez auto super wybiera nierownosci.Jezeli masz umowmy sie srednia droge pod wzgledem jakosci to i tak nie zauwazysz ze jest lekko nie rowna, tak dobrze sie zawiecha zachowuje, a w zakretach czujesz jakbys byl przyklejony do drogi.
Ja mam wysokosc z przodu ustawiona na najnizej, a tyl okolo 1cm wyzej na gwincie, zeby auto zachowalo ladna linie.I w takich ustawieniach nie zachaczam o progi zwalniajace.
Kiedys jechalem okolo Torunia i na jakiejs 2-pasmowce okolo 100km\h w nocy i byl jakis uskok na drodze i auto stracilo na kilka metrow stycznosc z podlozem i nawet wtedy nic nie dobilo czy cos w tym rodzaju.
Tak wiec ja jestem zadowolony i polecam ,bo jest na prawde dobra.
Devill - 21-07-2009, 11:25
Co do felg 19' smigam na nich juz kilka miesiecy w misku, daje rade, nie ma tragedi, ale o komforcie zapomnij , wypadaja plaby z zebow na najmniejszych nierownosciach czy dziurach. Kwestia przyzwyczajenia. Jedne jest pewne , na drodze ktorej nie znasz jest to lepsze od ogranicznika predkosci
Mikebravo - 22-07-2009, 07:17
Po założeniu felg 19tek - wygląd auta super, ale ze względu
na szerokość opon (255 w moim przypadku) czuć w kierownicy
wszystkie nierówności na drodze.
Troche ciężko dobrać alu do VR4 ze względu na to iż powinny
być wszystkie równe i muszą mieć odpowiednie ET.
Moim zdaniem warto.
witek.w-wa - 22-07-2009, 09:30
No Ty widze, ze jestes kolecjonerem i do tego ostatnie roczniki z kontynentu
Jakie masz te 19 " jakies foty ?
udi - 22-07-2009, 12:22
Tez w najblizszej przyszlosci bede wymienial fele na 19,kiedys myslalem nad 20 ,ale sadze ze to lekko za duzo.Tez chetnie obejrzalbym jaki model felg zamontowales do bolida.
Mikebravo - 24-07-2009, 06:20
Założone felgi (19/255/35 8.5J ET25) pochodzą ponoć od Nissana 350Z i niestety maja inne ET,
dlatego troszeczke wystawają poza obrys.
klapkim - 24-07-2009, 07:01
Panowie jam mam seryjne zawieszenie i seryjne 17 na 225 oponach jak jadę po autostradzie no to miodzio ale jak są jakieś koleiny po tirach albo droga zrobiona z łączonych płyt to strach 80 przekraczać albo ręce wyrwie albo mam wrażenie że autko się rozpadnie. Owszem 19 wyglądają super ale auto ma też służyć też do jazdy. Powiedzcie mi czy tylko ja mam takie odczucia czy może nie trafiliście na takie drogi ?
udi - 24-07-2009, 12:32
Nie wiem kolego ,ale ja tez na razie mam 17 i 225 typ Run Flat(brzegi opony twarde jak skala) polaczone z Teinem i skrecone na max twarde i smigam spokojnie po polskich drogach.Auto sluzy do codziennej jazdy.
Jezeli Ci bardzo ciagnie na koleinach to sprawdz sobie zbieznosc i ogolnie cala zawieche(sworznie ,drazki).
U mnie nawet na najwiekszych koleinach ,gdzie czasem spodem przyrysam , auto przy zmianie pasa i duzych prednosciach swietnie sie zachowuje i nie ma problemu z szukaniem drogi.
Mikebravo
Wlasnie teraz na takich 19 auto nabiera wygladu,lubie jak fela troche wystaje,bolid ladnie sie prezentuje
slawekpurc - 24-07-2009, 16:19
wlasnie mi zalozyli sprezyny Teina .... mam fele 19 255/35.. zrobie fotke jak to wyglada i bedziecie mieli porownanie
ale uwazam ze maxi zestaw to zawieszenie od udi'ego tein super street+ jakies 19stki.. wzor wedle uznania..
|
|
|