To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - rezerwa paliwa ...

Anonymous - 14-08-2006, 10:32
Temat postu: rezerwa paliwa ...
od ilu litrów benzyny w zbiorniku świeci sie rezerwa paliwa ??
roch_27 - 14-08-2006, 10:33

około 9~10 l :D
Anonymous - 14-08-2006, 10:42

Meteo napisał/a:
od ilu litrów benzyny w zbiorniku świeci sie rezerwa paliwa ??

Chyba ciężko określić jednoznacznie "od ilu". W jednym może być to 10 litrów, w innym 5. W moim przypadku rezerwa mrygnie do mnie po raz pierwszy, gdy w baku jest jeszcze ok. 7 litrów. Przy przyspieszaniu oczywiście, bo przy hamowaniu - gaśnie... :mrgreen:

Wiem natomiast, do którego momentu może "zejść" wskazówka, aby trzeba już było zatankować... :mrgreen:
Kiedyś chciałem przeprowadzić test - wziąć kanister z 5 litrami paliwa, a na tym co w zbiorniku jeździć do zatrzymania silnika. Odradzono mi to jednak dość szybko - pompa paliwa jest dość czuła na tego typu "zabiegi".

lenio1 - 15-08-2006, 17:21

Wiem że w w 1.8l td jest na rezerwie około 10,11 litra,a to dlatego gdyż pewnego dnia musiałem wyjąc zbiornik i było to akurat, gdy paliła mi sie kontrolka i po zlaniu do karnistra było akurat tyle napędu.Podejzewam że tyle jest i w bęzynowych przy obiętości zbiornika 60 l.
Anonymous - 17-08-2006, 09:25

Nie zupelnie chodzi o ilosc litrow.Komputer spawdza poziom paliwa i oblicza spalanie.Przy jezdzie ~160 zapali sie wczesniej niz przy ~90. Tak przynajmniej mialem w accordzie.
Jak mi sie zapalila rezerwa zwolnilem do 90 i zgasla mi na odleglosc ok 15-20km nie pamietam dokladnie.