To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - potrzebna przepustnica

przemekmar - 23-07-2009, 20:41
Temat postu: potrzebna przepustnica
potrzebna przepustnica do 1.8 gdi o nr eac60-003 czy moce ktos wie gdzie moge dostac taka .mechanik powiedzial ze mam jakis tam magnes pekniety. moze wieci gdzie regeneruja
Bartek - 24-07-2009, 07:24

Mam taką przepustnicę, jak również mogę zregenerować Twoją
JuNo - 06-07-2016, 18:11

Sorki,

Jestem nowy, temat stary (2009 r.), ale nie chce tworzyć niepotrzebnych wątków.

Cytat:
potrzebna przepustnica do 1.8 gdi o nr eac60-003 czy moce ktos wie gdzie moge dostac taka .mechanik powiedzial ze mam jakis tam magnes pekniety. moze wieci gdzie regeneruja

U mnie podobnie.
"Check engine", wiaractwo obrotów, mechanik zdiagnozował, że jeden z magnesów odkleił się z osi i się "zpsuł" (1.8 GDI EAC60-003).
Na Allegro (itp.) ceny używek od około 100 do ponad 700 PLN. Nie mam kasy żeby przepłacić, ale nie chcę "wtopić".

Będę "dźwięczny" za poradę.

Pozdrawiam,
JuNo

Bizi78 - 06-07-2016, 19:39

Napisz do usera powyżej :wink: .
JuNo - 06-07-2016, 23:15

Bizi78 napisał/a:
Napisz do usera powyżej :wink: .

Napisałem i mam szczekać ...... oopss ..... to znaczy czekać ?

Bizi78 - 07-07-2016, 07:31

Obecnie jest okres wakacyjny i niektórzy mogą być na urlopie 8) .
Jeśli jesteś z Warszawy to możesz podpytać w serwisie mitsumaniaków na Oliwskiej :wink: .

JuNo - 07-07-2016, 22:31

Dzięki za pomoc !!!!!!!!

Jestem z podwarszawskiej wsi, ale na płd. W-wki. Na Oliwską "chiba" nie będę miał po drodze, ale spróbuję zadzwonić.

Poza tym, kumpel będzie się widział z jakiś Fachowcem we wtorek (po jego powrocie z urlopu).

Jeszcze raz "DŹWIĘKI" :mrgreen:

Bartek - 22-07-2016, 11:37

Jestem :)

Obecnie z 003 jest duży problem - używki jak są mają ceny 500+, naprawa jak najbardziej możliwa pod warunkiem nie połamania magnesu.....

JuNo - 22-07-2016, 22:45

Bartek napisał/a:
Jestem :)

Obecnie z 003 jest duży problem - używki jak są mają ceny 500+, naprawa jak najbardziej możliwa pod warunkiem nie połamania magnesu.....

Dzięki za info !

Dzisiaj umówiłem się z Serwisem MitsuManiaków (Oliwska) - będę miał naprawioną na poniedziałek.
Niestety w moim przypadku było gorzej niż "tylko" połamany magnes - doszedł jeszcze "mały drobiażdżek" nie do naprawienia, ale będą robić jedną przepustnicę z dwóch.

Dzięki wszystkim za wszystko :-) ,
JuNo

Bartek - 25-07-2016, 09:03

Przepraszam, ale będziesz miał na wtorek - za dużo tematów na weekend i się nie wyrobiłem ;)
JuNo - 25-07-2016, 15:49

Bartek napisał/a:
Przepraszam, ale będziesz miał na wtorek - za dużo tematów na weekend i się nie wyrobiłem ;)

OK ......

Czyli Ty to Ty :-)
Będę dzwonił jutro rano.

JuNo

Bartek - 26-07-2016, 15:04

I jak - wszystko gra?

Trochę na wariata składałem i nie mam pewności, czy TPS jest idealnie ustawiony, stąd pytanie ;) - jakby były jakiekolwiek problemy podjedź na 15 min na korektę.

JuNo - 26-07-2016, 20:02

Bartek napisał/a:
I jak - wszystko gra?

Trochę na wariata składałem i nie mam pewności, czy TPS jest idealnie ustawiony, stąd pytanie ;) - jakby były jakiekolwiek problemy podjedź na 15 min na korektę.

Niestety "chiba cóś" nie tak :-(
Zawiozłem mechanikowi, wieczorem zadzwonił, że obroty falują i nie da się jeździć :cry:
Podjechać niestety raczej nie dam rady w takim stanie (prawie 40 km przez całą Wawkę).
Może jakaś bezpośrednia rozmowa z moim mechanikiem by coś pomogła ?

Bartek - 27-07-2016, 08:58

Ciekawe - nie powinny falować, tylko powinien wejść w tryb awaryjny i migać CE - mocy wtedy nie ma, ale przetoczyć się można....
Mogę podjechać dp Ciebie wieczorem i ogarnąć temat

JuNo - 27-07-2016, 12:42

Bartek napisał/a:
Ciekawe - nie powinny falować, tylko powinien wejść w tryb awaryjny i migać CE - mocy wtedy nie ma, ale przetoczyć się można....
Mogę podjechać dp Ciebie wieczorem i ogarnąć temat

Przekazałem numer Waszego telefonu mojemu mechanikowi żeby fachowiec mógł pogadać z fachowcem bez mojej funkcji głuchego telefonu.
Jak stwierdzicie, że przeczołgam się te 40 km to wykonam :-) - tylko kwestia umówienia się.
Numer do mnie macie - można dzwonić w dowolnym momencie.

JuNo