Nasze Miśki - Mitsubishi Sapporo 1980 projekt
kriswawa - 25-07-2009, 08:06 Temat postu: Mitsubishi Sapporo 1980 projekt Czesc
zawsze chcialem miec stare mitsubishi ...pierwsze podejscie do Colt-a a150 1980 , zaowocowalo tylko calym strychem czesci
Narodzila sie mysl - trzeba kolejnego Mitsu-Youngtimera sobie sprawic,
na razie jest na tapecie nietuzinkowy oryginalny samochod Mitsubishi Sapporo 1980 2.0 automat
jako dawca procesu - sluzyly by 4 futy, a wiec jest szansa na doprowadzenie do dobrego stanu. blacha od zera - zajmie 6 miesiecy, kolejne 6 reszta prac
w maju 2010 planuje wpasc juz na jakis warszawski zlocik Mitsu...
a tak wygladaja 4 sokupy - dawcy :
NR1
NR2
NR3
NR4
tak mam nadzieje ze bedzie wygladal po zakonczeniu prac:
pierwsze prace juz za mna
buda przygotowana
zaczyna sie przygotowanie ddla blacharza
i juz stoi u blacharza - w nowym warsztaciku - przygotowanym na ten cel
A tu juz jedna sztuka stoi u mnie...zostala objezdzona...I juz nie moge doczekac sie - jak za rok bedzie smigac w pelnej okazalosci
macia - 25-07-2009, 11:38
Zajefajny projekt kolego Będę bacznie śledził postępy i trzymam kciuki za szybką i owocną realizację
Anonymous - 25-07-2009, 11:44
A te stery to jakoś po innej stronie czy?
mkm - 25-07-2009, 11:48
Ten warsztacik to chyba "czasowy", uwazaj, zeby nie spadl z tych pustakow.... Trzymam kciuki za realizacje i informuj na biezaco o postepie prac.
kriswawa - 25-07-2009, 18:00
warsztacik w trakcie zakladania dachu i dzwi...bedzie gotowy lada chwila
pustaki - to faktycznie sredni lewarek ...ale blacharz wie co robi
srebrny kierownice ma faktycznie po zlej stronie...ale po to sa 3 inne Sapporo - zeby wyprostowac temat
Jogurt - 26-07-2009, 13:26
kriswawa, a którejś budy lhd nie masz w podobnej kondycji?
kriswawa - 26-07-2009, 16:43
niestety najlepsza buda jest rhd , oryginalny lakier, super podloga, podluznice - komora silnika - dach
buda lhd jest jedna lepsza - ale nie tak dobra jak anglik
a 2 budy - to juz kaszanki- dziurawce
Starion - 26-07-2009, 22:44
Myślę że rok prac z tak szczegółowym planem zaowocuje pokazowym/konkursowym egzemplarzem tej wspaniałej maszyny. Jak coś to już na przyszłość masz mój głos
A tak a'propo zdjęć dawców, gdzie były robione? Może to jakaś skarbnica starych poniszczonych maszyn? Bo widzę tam w tle jakiegoś Accorda starszego np. Dla mnie takie miejsca to Eldorado, tylko za mało ich jeszcze znam
kriswawa - 26-07-2009, 22:54
to prawdziwe eldorado
niestety pozabieralem z tamtad ciekawsze egzemplarze
ale accord aerodeck jest ciekawy
automat , ale nie wlacza 3 biegu
2.0 12v elektryczne szyby, swiatla, wspomaganie
pojdzie napewno ponizej 1000zl -ale szczegolow nie znam
Miszo - 27-07-2009, 09:36
Trzymam kciuki kriswawa i jestem prawie pewien, że przebijesz mojego
BTW nieustająco liczę na support w kwestii brakujących dupereli i służę wiedzą techniczną.
Miszo
wash - 27-07-2009, 17:46
Również trzymam kciuki i mam nadzieję, że się spotkamy na jakimś spocie, i będę mógł zobaczyć w realu.
Informuj na bieżąco o postępach.
Pozdrawiam!
Jogurt - 28-07-2009, 16:04
Cytat: | buda lhd jest jedna lepsza - ale nie tak dobra jak anglik | faktycznie lepiej przerzeźbić ściane grodziową niż jechać z podłużnicami i podłogą, ori to ori. ściana grodziowa jest symetryczna ?
|
|
|