Off Topic - co najlepiej zrobic? Skradziono prawo jazdy za granica
TommiCrazy - 25-07-2009, 09:51 Temat postu: co najlepiej zrobic? Skradziono prawo jazdy za granica czesc ,mam maly problem i chcialbym dowiedziec sie kilku rzeczy, bedac na wakacjach skradziono mi portfel a w nim mialem prawko, szukuje sie do przyjazdu do polski, wtym chcialbym wpasc na jeden dzien zlotu mitsumaniakow... Czy jako osoba z prawnym pozwoleniem na kierowanie samochodu ale bez posiadania fizycznie zadnego dokumentu...czy bede mogl prowadzic samochod do czasu wyrobienia nowego dokumentu? Czy jest jakas szansa zlozyc podanie o nowy dokument nie osobiscie? Czy konieczne bedzie do polski leciec dwa razy zeby zlozyc wniosek... Przy okazji ile czasu sie czeka na dokument w polsce?
Jesli ktos przeszedl taka sytuacje to bylbym wdzieczny za jakies porady.
Juiceman - 25-07-2009, 11:19
Może ten link coś pomoże :
http://www.wolow.policja....=&numer=15&menu
TommiCrazy - 25-07-2009, 13:40
okej, jest jasniej, ale nadal niewiem, czy bede mogl poruszac sie samochodem na urlopie bez dokumentu prawa jazdy jesli prawo do jazdy mam ????
Matejko - 25-07-2009, 13:55
bez papieru nie mozesz sie poruszac autem, nawet na zaswiadczeniu z policji, ze skradziono, czy tam ze ubiegasz sie o wtornik, musi byc prawojazdy i tyle(chociaz w UK dobrze zbajerzysz to pewnie uwierza ze na kartke papieru mozesz jezdzic(to tak jak ten mandat wypisali na imie i nazwisko i wpisali Prawo Jazdy), u nas dostaniesz mandat)
chyba o prawko mozesz tez sie ubiegac w ambasadzie - warto sie dowiedziec nie bedziesz musial specjalnie przylatywac
TommiCrazy - 25-07-2009, 21:46
juz mam bilet na dwadziescia dni przed zloem, wpadne sobie zlozyc papiery o wtornik, niema ze boli...mam nadzieje ze przynajmniej dokument bedzie gotowy na czas.
Jogurt - 26-07-2009, 10:01
Sylwia teraz robiła prawko i po opłaceniu dokumentu był do odbioru po 2 tygodniach więc powinno Ci starczyć czasu chociaż mówią że do miesiąca. tak jak Matejko, pisze bez papira w ręce nie możesz kierować
|
|
|