Carisma - Techniczne - kontrolka recznego
mikall0 - 26-07-2009, 11:24 Temat postu: kontrolka recznego Podczas wchodzenia w zakret z wieksza predkoscia albo jazdy pod wieksza gorke zapala mi sie kontrolka recznego i nie chce zgasnac. Czasem zgasnie sama a czasem po prostu zatrzymuje sie i wylaczam samochod Plynu hamulcowego mam w zbiorniczku troche ponad minimum. Czujnik od zaciagnietego recznego jest ok. Mam zamiar podjechac do mechanika ale najpierw pytam sie Was.
jurekkraków - 26-07-2009, 11:58 Temat postu: Re: kontrolka recznego
mikall0 napisał/a: | Podczas wchodzenia w zakret z wieksza predkoscia albo jazdy pod wieksza gorke zapala mi sie kontrolka recznego i nie chce zgasnac. Czasem zgasnie sama a czasem po prostu zatrzymuje sie i wylaczam samochod Plynu hamulcowego mam w zbiorniczku troche ponad minimum. Czujnik od zaciagnietego recznego jest ok. Mam zamiar podjechac do mechanika ale najpierw pytam sie Was. |
Kolego uzupełni płyn hamulcowy na max i wszystko wróci do normy.Poziom płynu jest testowany pływakiem.jeśli jedziesz pod górę lub gdy po zakrętach poziom płynu się waha co powoduje włączenie kontrolki która ostrzega o niskim poziomie.
Rafal_Szczecin - 26-07-2009, 13:06
lecz samo dodanie plynu nic nie da .
jezeli plynu idzie wiecej w uklad to musi byc tego jakas przyczyna, i nie wystarczy , ze dolejemy plynu, fakt faktem, ze kontrolka zgasnie, lecz glowna przyczyna nadal nie zostanie wyeliminowana.
a o czym mowie, chyba kazdy wie, kolego najprawdopodobniej koncza Ci sie klocki,i dlatego wiecej plynu poszlo w obieg .
tak wiec w niedalekiej przyszlosci przygotuj sie na wymiane klockow .
kielurkk - 26-07-2009, 19:09
albo zawiesza Ci się pływak w zbiorniczku może błache ale też realne
mikall0 - 04-08-2009, 12:40
Bylem u mechanika i sam powiedzial ze za malo plynu. jedyne wyjsie to wymienic i to wkrotce.
|
|
|