To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Porysowany samochod,a AC

pepis2009 - 26-07-2009, 13:34
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Porysowany samochod,a AC
Witam jesli mam ubezpieczone auto na 10 tysiecy(AC)-MTU i porysowal ktos mi auto to firma liczy 300zl od elementu czy jak tu wyglada?? Musze to zglaszac na policje czy od razu do ubezpieczyciela??
kosek - 26-07-2009, 13:59

Zgłoś na policję, może porysowanych aut jest więcej.
A może i uda im się złapać tego gnojka.

pozdr.

pepis2009 - 26-07-2009, 14:02

A moze ktos odpowiedziec na moje pytanie? Zlapac nie zlapia juz kilka razy kolo mnie urywali lusterka,wybili szybe komu i porysowali auta,ale to juz mniejsza z tym...MTU liczy jakos koszt o sumy ubezpieczenia czy tak jak napisalem 300zl od elementu,bo tyle kosztuje lakierowanie??
Rafal_Szczecin - 26-07-2009, 14:12

pepis2009 napisał/a:
MTU liczy jakos koszt o sumy ubezpieczenia czy tak jak napisalem 300zl od elementu,bo tyle kosztuje lakierowanie??

zadzwon do mtu i zapytaj, nie jestes na forum.wrozka.pl

Anonymous - 26-07-2009, 22:40

pepis2009 napisał/a:
A moze ktos odpowiedziec na moje pytanie? Zlapac nie zlapia juz kilka razy kolo mnie urywali lusterka,wybili szybe komu i porysowali auta,ale to juz mniejsza z tym...MTU liczy jakos koszt o sumy ubezpieczenia czy tak jak napisalem 300zl od elementu,bo tyle kosztuje lakierowanie??

To wszystko zalezy jaki pakiet AC sobie zażyczyłeś?. Czy masz i w jakiej wysokości udział własny?
Np ja mam ubezpieczenie ze zniesieniem udziału własnego i pakiet na wszystkie części oryginalne.
Sprawdź swoją polisę i warunki ubezpieczenia.

davyjohn - 26-07-2009, 23:00

Dokładnie - możesz mieć pełen pakiet albo jakąś tanią namiastkę AC, jakie często są reklamowane. Czyli zamiast warsztat wycena (odliczają Ci VAT i amortyzację), udział własny, wyłączenie szkód do pewnej kwoty. Opcji jest wiele. Nie znamy Twojej polisy więc jak mamy Ci pomóc??