To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C51A 1.3] Woda w Colcie

Gogo88 - 26-07-2009, 15:15
Temat postu: [C51A 1.3] Woda w Colcie
Witam Wszystkich forum trafiłem szukając odpowiedzi na pewien problem. Otóż mam Colta w budzie 88-92. Jak wynika z tematu mam przeciek deszczówki do wnętrza auta:/ Przeciek ten pochodzi na 100% z kanalików odprowadzających wodę pod maską (chodzi o te kanaliki wzdłuż szyby;) ) i tu pojawia się pytanie: jak to ... uszczelnić. Walczę już 3 tydzień. Dojście z boku po zdjęciu nadkola nic nie daje-dalej nie widać miejsca przecieku. Dojść od środka nie dałem rady-deskę rozbieram od połowy w dół ale nie jestem w stanie ściągnąć jej górnej części. Czy wiecie jak ją zdjąć albo jakiś inny pomysł macie jak zwalczyć ten problem?
PABLO998 - 14-08-2009, 22:54

U mnie także była woda, również szukałem przecieku, ale w końcu znalazłem i przypuszczam że w opisanym przez Ciebie przypadku będzie to samo. Sprawdź najpierw wejście wiązki kabli do kabiny, wiązka ta jest otulona taką gumową uszczelką i być może właśnie ta guma sparciała i tamtędy leci woda. Guma ta znajduje się przy lewym przednim błotniku, więc musisz odkręcić nadkole lewego błotnika i tam będzie ją widać. Jeśli woda jest po stronie kierowcy to na 100% tamtędy się dostała.
lipa40 - 15-08-2009, 10:50

Gogo88 napisał/a:
jak zwalczyć ten problem?

Wszystko opisane i wyjaśnione :) http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#260976 powodzenia :)