To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Krotka historia 2-miesiecznego misia

PeaceUN - 27-07-2009, 12:43
Temat postu: Krotka historia 2-miesiecznego misia
Moj samochodzik mial 2 miesiace - rocznik 97 kombii z przebiegiem 259tys km. Odlozylem 15k aby go kupic i zaczalem poszukiwania. Po 3 miesiacach poszukiwan znalazlem w swoim wojewodztwie misia - 12900zl, zmieniony rozrzad, wymieniony niedawno olej, nowe sprzeglo, nabita klima, zapasowa skrzynia bo standardowo stara zanim sie rozgrzeje ciezko wlazi miedzy 2 a 3 bieg. Nadkola z lekka rdzawe czyli widac bylo ze nie ukywal wlasciciel korozji (reszta zdrowiutka).

Skoro zostalo mi troche kasy od razu oddalem go do lakiernika - w czasie analizy korozji odpadl kawalek blotnika tylnego. OOOOK wskoczylem na allegro zlapalem 2 reparaturki i czekalem spokojnie. Po 2 tyg odebralem misia i jechalem do domu..... dosc dziwnie bo obroty na jalowym spadaly do 500. Moze sie zamulil ? Hmmmm To trzeba go pociagnac 90 na trojce jakies 5 km i moze mu przejdzie. Pomoglo na jeden dzien po czym zgubilem panewke. Okazalo sie ze panewy w silniku byly nowe a szlif byl tak profesjonalny ze sciagnal panewke i zaczal nia obracac. ..... ok .... zalamka... ale przeciez wiedzialem ze to samochod nie pierwszej nowosci. No trudno ale galant to galant - trzeba walczyc zeby go podniesc z umarlych. Nowy silnik ma mniej kilometrow niz stary (o polowe ) - odbieram mi¶ka z warsztatu po 3tyg oczekiwania.

Wypolerowany, z nowym (prawie) sercem, ze wzrokiem bestii jezdzi juz po Olsztynie.
Czekam na jakis zlot. Teraz ten wozek jest czescia mnie :D

Dorzuce cos z wieksza iloscia swiatla

werdew - 02-08-2009, 10:44

Gratulacje z powodu przywrócenia Misia do życia. I oby służył bezawaryjnie. :biggrin:

Teraz widze że to "brat bliĽniak" :mrgreen:

Psikus - 02-08-2009, 15:26

może jakie¶ zdjęcie?
PeaceUN - 02-08-2009, 22:33

A prosze uprzejmie - pozniej zrobie cos za dnia ale musze znalezc odpowiednie tlo ;)
(wyzej zalaczylem fotki)

mlodzianinwawa - 03-08-2009, 15:21

Najładniejszy kolor ;) Ewentualnie czarny ;) ale ten jest łatwiejszy w utrzymaniu ;)
Psikus - 04-08-2009, 20:43

Same bordowe combi tutaj :/ ładna fura,gratuluje
PeaceUN - 04-08-2009, 21:48

w przyszlym roku trzeba bedzie felgi kupic bo na 14' za duzy przeswit jest...